3 de juny de 2020 3/6/20

La segona edició de "Mudem l'escola" decora la paret principal del col·legi Cervantes-Dualde

La segona edició de "Mudem l'escola" decora la paret principal del col·legi Cervantes-Dualde - (foto 1)

  Esta setmana ha començat la segona edició del projecte educatiu "Mudem l'escola" que l'Ajuntament de Betxí impulsa des del passat any, en esta ocasió amb l'objectiu de rehabilitar i decorar la paret principal del recinte del Col·legi Cervantes-Dualde.

  La iniciativa, que es porta a terme des del consistori betxinenc en col·laboració amb tota la comunitat educativa, pretén dissenyar diversos murals pictòrics en els edificis municipals per restaurar-los i embellir-los amb la participació dels alumnes.

  Després que l'any passat es pintaren motius de la romeria de Sant Antoni al col·legi infantil Pequelar, esta vegada el mural se centra en personatges infantils fent accions i jocs habituals de l’escola, com per exemple jugant a hockei o preparant la biblioteca amb rodes, juntament amb altres aspectes d'integració racial. Així, durant els últims dies els més xicotets han participat activament en el disseny creat per l’Aula en la seua tinta.

  Hui han visitat els treballs l'alcalde de la localitat, Alfred Remolar, la regidora d’Agricultura Yoli Milla i la d'Educació, Àngels Rius. Esta última ha destacat que "els projectes de murals a les escoles són una forma creativa perquè els estudiants treballen com a grup i expressen els temes i idees dels escolars" i, a més, "contribueixen a regenerar i donar colorit a edificis". "La imaginació és un element important des de molt xicotet i per això és fonamental treballar-la des de les primeres edats a través d'activitats com esta", ha recalcat Rius. Després d'estes dues experiències molt positives, l'any que es té previst intervenir en l'Institut de la localitat.

  Cal recordar que en estos moments i de forma paral·lela s'està duent a terme a Betxí el primer tram del futur itinerari escolar que unirà el col·legi amb l'institut, per tal de potenciar i promocionar que els més joves accedisquen a estos centres educatius a peu o amb bicicleta de forma regular i segura.

  Pujar