elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sant Antoni de Betxí, festa d'interès turístic autonòmic

Sant Antoni de Betxí, festa d'interès turístic autonòmic
  • En 2022, els veïns podran tornar a pujar en romeria a la Muntanyeta

La Generalitat Valenciana ha atorgat el títol honorífic de festa d'interès turístic autonòmic a la Festa de Sant Antoni de Betxí. Any rere any, cada 17 de gener, els veïns de la localitat pugen en romeria a primera hora del matí a la Muntanyeta de Sant Antoni en honor a un dels patrons de la localitat.

Després d’un any d'aturada de la festivitat per la pandèmia de la Covid 19, en 2022 es tornarà a celebrar un dia molt especial per a les betxinenques i betxinencs. A les 9 del matí, el dilluns 17 de gener la població sortirà des de la Plaça Major fins a arribar a la Muntanyeta de Sant Antoni, a les afores de la població, en un recorregut d'uns 5 quilòmetres. Una vegada dalt, els veïns aprofiten per a esmorzar i menjar amb família i amics.

El regidor de Turisme, Raül Soria, ha assenyalat que “està molt satisfet pel reconeixement, ja que per a Betxí és una festivitat molt especial”. A més, Soria ha destacat “que s'està treballant en l'elaboració de fullets informatius per a donar a conèixer la festa en punts d'interès turístic”.

Més enllà de la celebració del 17 de gener, des de la localitat de la Plana Baixa també s'organitza des de fa diverses edicions el Sant Antoni Pop Festival, una sèrie de concerts que en 2022 se celebraran el dissabte 29 de gener.

Aquest reconeixement és un premi a l'esforç de l'Ajuntament i de la regidoria de Turisme, que ja van aconseguir a l'inici de l'any la distinció de festa d'interès turístic autonòmic per al Ral·li Transbetxí, una de les competicions esportives més peculiars del món.

Pujar