elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els festejos taurins tornen a Betxí en les festes patronals de setembre

Els festejos taurins tornen a Betxí en les festes patronals de setembre
  • Mikel Erentxun i Gisela posaran la nota musical en les festes del Crist de la Pietat

MÉS FOTOS
Els festejos taurins tornen a Betxí en les festes patronals de setembre - (foto 2)

L'Ajuntament de Betxí ha presentat aquest matí en la junta de portaveus les línies generals del programa de festes patronals en honor al Crist de la Pietat que la localitat de la Plana Baixa celebra cada setembre. Després d'un 2020 sense celebracions ni festes municipals per la pandèmia, el consistori pretén que el pròxim mes es duguen a terme diversos actes per als veïns del municipi respectant les normes i mesures de seguretat sanitària.

D'una banda, es realitzaran esdeveniments taurins en una plaça portàtil que l'Ajuntament llogarà per a l'ocasió. Fonts municipals han explicat que participaran principalment ramaderies de les nostres comarques, fomentant així la contractació de ferros pròxims a la localitat i ajudant, per tant, a un sector que ha patit durant l'últim any per l'absència de festes locals.

D'altra banda, s'ha presentat un programa molt complet d'actuacions musicals. El dissabte 18 de setembre, els veïns podran gaudir del grup La Fúmiga, una banda original i festiva, amb un directe molt enèrgic, on predominen els trombons, trompetes, saxos, dolçaines i lletres en valencià. Una setmana més tard, el 25 de setembre, serà el torn de Mikel Erentxun, el cantautor establert a Sant Sebastià entretindrà al públic amb els grans èxits de la seva llarga carrera professional, tant de l’etapa en solitari com les cançons més conegudes de Duncan Dhu. A més, Gisela, participant de la primera edició d'Operación Triunfo, protagonitzarà un musical infantil per als més petits.

El primer edil, Alfred Remolar, ha destacat que “l'Ajuntament està preparant les festes per a poder oferir al poble el major nombre d'activitats possibles, respectant sempre les condicions i normes sanitàries vigents en aquesta data”. Des del consistori també s'ha informat que el 20 de setembre serà festiu en la localitat i el divendres 24 serà festiu escolar.

Pujar