elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí rebaixarà l'IBI dos punts i aconseguirà mínims històrics

Alfred Remolar
Alfred Remolar
  • El gravamen sobre habitatges passarà del 0,91 actual al 0,89, una reducció que se suma a la que es va realitzar l'any passat

L'Ajuntament de Betxí tornarà a reduir l'Impost de Béns immobles (IBI) per a la ciutadania, com ja va fer l'any passat. En aquesta ocasió, el consistori aprovarà les pròximes setmanes un descens de dos punts, passant del 0,91 actual al 0,89. Aquests registres suposaran una baixada històrica, ja que s'aconsegueix el punt més baix en les últimes dècades.

A més, també s'afegirà una altra reducció de l'IBI en aquells habitatges que incorporen plaques solars per a l'autoconsum, que se sumen a la deducció del 95% de la taxa del ICIO per a aquest tipus d'instal·lacions aprovada l'any passat.

El govern que lidera Alfred Remolar ja va anunciar en 2021 que la baixada d'impostos de l'any passat no era un fet puntual i que la intenció era continuar reduint la càrrega impositiva. En aquest sentit, el primer edil ha explicat que “la gestió econòmica dels últims anys permet aprovar aquestes mesures que suposen reduir un cost important per a les veïnes i veïns”. D'aquesta manera, el consistori estima que la baixada dels dos punts de l'IBI suposarà per a la ciutadania un estalvi global de més de 50.000 euros.

Remolar ha destacat que “gràcies als números verds aconseguits en els últims exercicis econòmics i després d'aconseguir eliminar el deute municipal l'any passat, podem continuar reduint l'IBI i aconseguir xifres rècord”.

L'equip de govern va prometre la baixada d'aquest impost amb a l'eliminació del deute. Després d'aconseguir liquidar-lo al gener de 2021, ja s'ha reduït aquest gravamen en dues ocasions, mantenint així el seu compromís de rebaixar la càrrega impositiva després d'una dècada de bons resultats econòmics.

Pujar