elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí presenta la campanya contra agressions sexistes dins de les festes patronals

Betxí presenta la campanya contra agressions sexistes dins de les festes patronals

    L'Ajuntament de Betxí ha presentat públicament la campanya contra les agressions sexistes «No és No» que es durà a terme al llarg de la pròxima setmana, dins de les festes patronals de la localitat. A través d'una xerrada a la qual han acudit l'alcalde de la localitat, Alfred Remolar, voluntàries del col·lectiu Femme Força Betxí i representants de la guàrdia civil i policia local, s'han explicat els detalls de les actuacions que s'activaran en els pròxims dies.

    En una primera fase es desplegarà l'estratègia comunicativa de la campanya, amb desenes de pòsters informatius que es penjaran als casals i als espais públics del municipi i amb diverses pancartes visibles en llocs emblemàtics com el Palau-Castell. Així mateix, s'han imprés mil fullets explicatius per identificar qualsevol tipus d'agressions sexistes i el procediment per poder actuar i denunciar-les de manera efectiva.

    En segon lloc, s'han explicat les actuacions directes que es faran durant la setmana de les festes, «per poder fer visible la campanya». En este sentit, les voluntàries podran explicar els objectius de la iniciativa i repartir el material informatiu el dissabte dia 15 durant els actes taurins de la vesprada i el dijous a partir de les 12 en la biblioteca abans de començar el dia de les paelles. «El nostre objectiu és actuar en els actes més massius de les festes per arribar al màxim nombre de gent», explica Remolar.

    D'esta forma, Betxí se suma als municipis que mostren especial sensibilitat per intentar mitigar i denunciar els possibles comportaments inadequats que es puguen donar en els actes lúdics. «Les festes són de tots i per a tots, són un motiu d'alegria i de diversió i per això no podem permetre que hi haja cap tipus d'agressió sexista ni ara ni mai», ha manifestat el primer edil.

    Pujar