elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí iniciarà les obres del camí escolar en abril

Betxí iniciarà les obres del camí escolar en abril

  Les obres del camí escolar de Betxí s'iniciaran el pròxim mes d'abril. Així ho han confirmat fonts municipals després que hui s'haja publicat en el Butlletí Oficial de la Província la licitació del projecte que, per tant, marca el final de març com a límit per adjudicar el concurs, amb 6 setmanes de previsió per a la finalització de l'obra.

  El projecte compta amb un pressupost de partida de més de 127.000€, dels quals l'IVACE aportarà una subvenció de 52.794€ per poder fer-lo realitat. Es tracta de la primera vegada que el municipi de la Plana Baixa guanya fons europeus per finançar obres d'este tipus. En este sentit, Alfred Remolar, alcalde de la localitat, no ha dubtat a qualificar este fet com a "històric", perquè "hem aconseguit posar el cap en tot el procés d'energies renovables i de reducció d'emissions de CO2".

  Per accedir als fons FEDER, l'Ajuntament de Betxí va redactar en 2015 el Pla de Mobilitat Urbana de la localitat. Es tracta d'un document fet a partir de la participació tècnica i ciutadana que marca els objectius del municipi per a reduir les emissions nocives i promoure la mobilitat verda a mitjan termini, entre altres amb la peatonalització i modificació de diversos vials del casc urbà. "En realitat, ha sigut gràcies a este Pla que hem aconseguit esta subvenció, ja que era un dels requisits que marcaven les bases i que molts pocs pobles teníem".

  Els camins escolars de Betxí és un ambiciós projecte que s'haurà de desenvolupar en els pròxims anys. Es tracta d'una xarxa de vies segures que travessen tot el casc urbà de sud a nord i d'est a oest per tal que els xiquets i xiquetes puguen accedir als centres educatius de la localitat a peu o en bici i de forma segura.

  En esta primera fase es renovarà per complet l'avinguda Sant Josep Obrer, amb l'empedrat de la part central, la construcció d'un carril bici i la instal·lació de nova il·luminació i mitjans de seguretat per als escolars. S'espera que pròximament s'amplien les voreres del carrer Asunción Franch, que uneix l'institut amb el col·legi públic.

  Pujar