elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Betxí aconsegueix 240.000 euros d'ajudes europees per l'eficiència energètica de la remodelació de l'avinguda Primer de Maig

Betxí aconsegueix 240.000 euros d'ajudes europees per l'eficiència energètica de la remodelació de l'avinguda Primer de Maig
  • Nebot ha mostrat la seua satisfacció per “una ajuda que arriba després del treball ben fet al remodelar l'artèria principal de Betxí, i que ajudarà a millorar el nostre municipi”

MÉS FOTOS
Betxí aconsegueix 240.000 euros d'ajudes europees per l'eficiència energètica de la remodelació de l'avinguda Primer de Maig - (foto 2)

Fa a penes tres anys arrancaven les obres de remodelació de l'avinguda Primer de Maig a Betxí, amb una inversió de 480.000 euros, i esta setmana, “ha arribat la certificació que el municipi rebrà 240.000 euros, per millorar els vials i vertebrar el municipi en vies sostenibles per a les seues veïnes i veïns”, ha explicat l'alcaldessa, Carla Nebot.

“Estem molt contents pel treball fet en el seu moment, i pels resultats que arriben anys després a les ajudes europees que sol·licitem a l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), i amb el que podrem invertir en millores per a Betxí”, ha assegurat la primera edil. Esta és la tercera ajuda europea que arriba al municipi de la Plana, i “és que cap altre govern havia aconseguit estes ajudes”.

L'objectiu de vertebrar de manera sostenible tot el municipi de Betxí “va ser un pas important amb la remodelació de la via principal, i que va remodelar de manera integral l'accés el seu al municipi”, ha apuntat Nebot.

Els treballs de remodelació es van realitzar en dos fases, i van consistir a incrementar les zones d'aparcament per a descongestionar el barri antic, per a donar més importància al vianant, instal·lar un carril bici, augmentar l'amplitud de les voreres, i sobretot, ampliant la vegetació del vial.

“La renovació d'esta artèria principal ha sigut una aposta per la mobilitat urbana sostenible, oferint més espai per als vianants i afavorint l'ús de la bici. I això és el que ha valorat Europa per a concedir esta ajuda”, que ingressarà el consistori “per a poder fer front a noves inversions per al municipi”.

Pujar