elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Veïns de Bétera demandaran a l'Ajuntament pel pagament de l'aigua

Veïns de Bétera demandaran a l'Ajuntament pel pagament de l'aigua
  • Lamenten que paguen l'aigua molt més cara i anuncien un contenciós col·lectiu contra el consistori

Alguns veïns de Bétera paguen l'aigua molt més cara del degut. És el que denuncien l'associació veïnal i el Partit Mes Camarena així com l'Agrupació d'Interés Urbanístic Camí de Paterna. En concret, la xifra pagada des de 2015 seria entre 1.000 i 1.200 euros per casa: “Paguem entre 50 € i 125 € més per factura trimestral, que són entre 200 i 500 € a l'any. I això mereix una demanda col·lectiva a l'Ajuntament de Bétera”.

Els veïns afectats serien els de Mas Camarena, La Jonquera Nord i Sud, Lloma del Más, Les Almudes, Lloma del Calderer, La Providencia, El Basó, Polígon Industrial L'Horta Vella, Camí de Paterna (El Paternero), Bonsol, Verge de l'Estrela, Mas de Elies, Psiquiàtric i disseminats, segons han denunciat en un comunicat.

Des de 2015, la tarifa de la quota de servei es multiplica pels 22.500 habitants -el total del poble- però es reparteix només entre els 4.500 habitants de les urbanitzacions esmentades: “La quota fixa que paguem és 5 vegades més del que deuria (22.500 / 4.500). Així de simple i d'injust”, denuncien. Segons lamenten des d'aquestes tres associacions veïnals i polítiques, qui va prendre la decisió que anara així el repartiment va ser l'actual Ajuntament en document signat per l'actual Alcaldessa el dia 18 de maig de 2016.

El Ple del 4 de febrer de 2019 va aprovar una Moció presentada per la Coalició Mes Camarena -CUBE per a acabar amb aquesta abusiva situació i que l'Ajuntament pagara la factura global del poble i repercutira als veïns només la part que els correspon a tant per un i no a cinc per un, però encara no ha succeït això: “Malgrat que l'equip de govern va perdre la votació i ha de complir l'ordenat per la Moció i malgrat que la Coalició que va presentar la Moció ha entregat per registre tres requeriments més d'execució de l'ordre perquè es faça justícia als veïns, els actuals governants de l'Ajuntament no donen respostes (ni tan sols provisionals) mes allà de llargues i excuses”.

I mentrestant, els veïns continuen pagant de més, lamenten: “Davant tal situació i després dels intents reiterats de resoldre-ho per consens i acords amb diligència, només ens queda la via judicial”. Per això el Partit Mes Camarena, l'Associació de Veïns de Mas Camarena, i la AIU (Agrupació d'Interés Urbanístic) de Camí de Paterna estan preparant un contenciós col·lectiu contra l'Ajuntament: “Els veïns interessats a recuperar aquestes quantitats hauran de sumar-se individualment a la demanda en un moment processal determinat”.

Des d'aquestes associacions, conviden als veïns interessats a “exercir aquesta reclamació” que els contacten: “Els explicarem els detalls, terminis i altres perquè prenguen la decisió amb coneixement. Però insistim que jurídicament serà necessària la personació individual, o la seua delegació expressa i documentada en la demanda col·lectiva”, conclouen.

Pujar