elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana Agrícola de Bétera homenatjarà les dones treballadores del camp

La Setmana Agrícola de Bétera homenatjarà les dones treballadores del camp
  MÉS FOTOS
  La Setmana Agrícola de Bétera homenatjarà les dones treballadores del camp - (foto 2)

  La Setmana Agrícola de Bétera arrancarà dimarts dia 20 amb una xarrada sobre l’agricultura ecològica, una opció cada vegada més demandada. (Saló del Plens del Castell, a les 9:30h.) Perquè estos productes arriben al consumidor, calen unes estratègies diferenciades que es debatran en la xarrada “Comercialització de l’agricultura ecològica”, dijous dia 20. (Saló de Plens, a les 19:30h.)

  Però el protagonisme d’esta edició de la Setmana Agrícola és de les dones, com destaca la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de Bétera, Cristina Ballesteros: “En un món predominant masculí, les dones han tingut sempre un paper importantíssim. Potser fa uns anys, en una faena més discreta, que podia passar desapercebuda. Però ara gestionen empreses, collites, contractació de personal. L’agricultura valenciana es beneficia de l’experiència i la perpectiva femenina. Tot suma”.

  Per això, es farà un Homenatge a les dones treballadores en el món agrícola, amb l’assistència de la Consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, i les intervencions d’Ana Mª Cano, de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana amb “El cooperativisme agroalimentari en la Comunitat Valenciana. La perspectiva de gènere” i Teresa Morell, directora de la Cooperativa Agrícola de Pego, amb “Coopego, un exemple de cooperativisme agroalimentari en la igualtat d’oportunitats per a les dones”. (Dimecres 21, a l’Auditori de la Casa de la Cultura, a les 19:00h).

  I el cap de setmana, arribarà IV Fira Agrícola de Bétera. Divendres, a les 19:00h, la inauguració oficial, i fins diumenge al migdia, l’Albereda es transformarà per a acollir tallers (Taller teòric/pràctic de menjar saludable, Taller d’horts urbans, Taller infantil a càrrec dels scouts Bètera Rebalsadors), degustacions, exhibicions, castells unflables i el sorteig de dos escapades de cap de setmana a l’interior. Múltiples activitats lúdiques i participatives per a passar unes hores en família, aprendre divertint-se i disfrutar a l’aire lliure.

  Pujar