elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Expulsen deu alumnes d'un institut de Bétera per l'agressió homòfoba a un professor

Expulsen deu alumnes d'un institut de Bétera per l'agressió homòfoba a un professor
  • S'investiguen els fets en què suposadament van llançar els entrepans de l'esmorzar al docent i el van insultar

S'investiga un greu succés que hauria tingut lloc a l'Institut d'Educació Secundària Ies Les Alfàbegues de Bétera fa uns dies, després que un grup d'alumnes haja estat expulsat per una agressió homòfoba grupal a un professor del centre.

Els fets, segons ha difós À Punt Noticies, van tenir lloc la setmana passada quan dos estudiants van sortir al pati amb una bandera LGTBI i diversos alumnes es van sumar a la concentració, alterant la situació del pati. L'endemà es va repetir l'escena, però en aquest cas amb banderes d'Espanya.

Un professor va demanar que es dissolguera aquesta concentració i, segons el relat, més de 150 alumnes es van encarar amb el docent, li van llançar entrepans, van estirar els cabells i va rebre insults homòfobs.

Des del sindicat STEPV han manifestat el seu més rotund rebuig “a la greu agressió lgtbifòbica a un docent”. El Sindicat ha traslladat al centre el seu suport i posa a disposició de la persona agredida els serveis jurídics, així com qualsevol ajuda a l'equip directiu ia tota la comunitat escolar en general per lluitar contra les agressions als centres educatius.

“Una agressió tan greu com aquesta no és casualitat que s'haja produït en un context polític com l'actual, amb l'auge de determinada ideologia que fomenta aquests comportaments i no respecta cap fet diferencial”, lamenta el sindicat, des d'on reivindiquen la “necessària lluita contra qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere, llengua, origen, religió, sexe o edat, discapacitació, orientació sexual o altres de similars”.

Des de STEPV han volgut posar en valor la tasca docent i reclamen a l'administració educativa la revisió, l'enfortiment i l'agilització dels protocols davant de les agressions a les persones docents i, de fet, des de la Conselleria d'Educació s'ha activat el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (PREVI).

El cas es troba a les mans de la Fiscalia de Menors.

Pujar