elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació licita les obres de la variant nord de Bétera

La Diputació licita les obres de la variant nord de Bétera
  MÉS FOTOS
  La Diputació licita les obres de la variant nord de Bétera - (foto 2)
  La Diputació licita les obres de la variant nord de Bétera - (foto 3)

  La Diputació de València ha publicat en la seua plataforma de contractes la licitació de les obres de la variant nord de Bétera, un projecte que permetrà traure del nucli urbà els més de 12.000 vehicles que transiten diàriament de mitjana per la travessia de la CV-310 que creua el municipi. D'aquesta manera, la corporació provincial dóna resposta a una reivindicació històrica de Bétera, convertint en realitat un projecte el pressupost del qual ascendeix a 18.558.682,23 euros i que està previst que comence a executar-se aquest mateix any.

  En el nucli urbà de Bétera conflueixen tres carreteres d'elevada intensitat de trànsit: la CV-310, que procedent de València discorre cap a Nàquera i Serra, la CV-336 cap a San Antonio de Benagéber i la CV-333 cap a Olocau. Els vehicles que accedeixen per aquestes vies interurbanes amb intenció de continuar el seu trajecte, han de travessar el municipi per una travessia que discorre per carrers estrets, la qual cosa suscita situacions compromeses en el pas de vehicles pesats, llargues retencions i molèsties constants als veïns i veïnes.

  Aquestes molèsties es veuen agreujades per l'elevada intensitat de circulació que, com assenyala el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, "suposa un risc afegit per a la seguretat viària i és el principal motiu que ha portat a la Diputació a prioritzar l'execució d'una actuació que donara solució al problema".

  Per aquest motiu, després d'estudiar fins a quatre alternatives diferents, l'àrea de Carreteres i Infraestructures ha decidit dur a terme la denominada 'Variant Nord de Bétera, fase 1', que discorre des del sud-est al nord del nucli urbà, connectant la carretera procedent de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra. Aquesta solució no solament evitarà el pas per la travessia actual, sinó que facilitarà els accessos al municipi des de la carretera i als polígons Industrials de L'Horta Vella i El Pla. Per a això, es distribuiran al llarg del traçat de 4.700 metres un total de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionen el control total d'accessos a la carretera.

  La nova variant tindrà una secció tipus de 7 metres de calçada, a la qual s'afegiran vorals de 1,5 metres i bermes de 0,50. Així mateix, i seguint amb la filosofia de la Diputació de València de promoure la mobilitat ciclopeatonal i la seguretat viària dels usuaris no motoritzats, es crearà en el marge esquerre una via ciclopeatonal de 2,30 metres d'amplària i segregat físicament de la carretera.

  Altres projectes

  Junt amb la licitació de les obres de la Variant Nord de Bétera, la Diputació ha publicat també el concurs dels contractes per a l'execució de la Glorieta del Camí Vell de Terol, situada en la CV-324, de Sagunt a Petrés, i del condicionament de la CV-605 en el tram de la platja del Grau de Gandia. En total, 2,5 milions d'euros d'inversió el principal objectiu de la qual és augmentar la seguretat viària en totes dues carreteres, millorant la seua accessibilitat i la seua funcionalitat.

  Totes aquestes actuacions està previst que queden adjudicades en el primer trimestre de 2019 i que les obres puguen començar abans de l'estiu i finalitzar abans d'acabar l'any, a excepció de la variant nord de Bétera, l'execució del qual es prolongarà durant tres exercicis.

  Pujar