elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació iniciarà al desembre les obres per a desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia

La Diputació iniciarà al desembre les obres per a desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia
  • La Junta de Govern d'este dimecres aprova la contractació dels treballs inclosos en la primera fase de la Variant Nord, que té un pressupost de 15,3 milions i un termini d'execució de 24 mesos

Les obres de la Variant Nord de Bétera començaran al desembre, una vegada aprovada en Junta de Govern la classificació definitiva del procés d'adjudicació. Amb esta infraestructura, que compta amb un pressupost de 15,3 milions d'euros per a la seua primera fase, l'àrea de Carreteres de la Diputació de València té com a objectiu desviar els 12.000 vehicles que travessen Bétera cada dia i evitar el col·lapse permanent de trànsit dins del municipi.

El projecte dóna resposta a una reivindicació històrica de Bétera, que porta anys suportant en el seu nucli urbà la confluència de tres carreteres d'elevada intensitat de trànsit, com són la CV-310 procedent de València en direcció Nàquera i Serra; la CV-336 que conduïx a San Antonio de Benagéber; i la CV-333 cap a Olocau.

En paraules del diputat de Carreteres, Rafa García, “estos embossos de trànsit suposen a més un risc afegit per a la seguretat viària i este és el principal motiu que s'haja prioritzat esta infraestructura”. L'actuació, que s'ha definit després d'analitzar fins a quatre alternatives diferents, arrancarà abans de final d'any, amb un termini d'execució de 24 mesos.

Detalls de l'obra

La primera fase discorre des del sud-est al nord del nucli urbà, connectant la carretera que ve de València amb la CV-310 cap a Nàquera i Serra, evitant així el pas per la travessia actual dins del municipi i facilitant els accessos a Bétera i als polígons industrials de L'Horta Vella i El Pla. El nou traçat, de 4,7 quilòmetres, inclou la construcció de quatre glorietes que, al costat de les vies de servei laterals, proporcionaran el control total dels accessos a la carretera.

En l'apartat tècnic, la nova variant tindrà una secció tipus de 7 metres de calçada, amb vorals de 1,5 metres i bermes de 0,50. A més, en la línia de promoure la mobilitat ciclopeatonal i la seguretat dels usuaris no motoritzats que seguix la Diputació des de la passada legislatura, es crearà en el marge esquerre una via de ciclovianants, segregada de la carretera, de 2,30 metres d'amplària.

En la proposta d'acord aprovada este dimecres per la Junta de Govern de la Diputació es recull l'adjudicació d'esta primera fase de la Variant Nord de Bétera a l'empresa Grup Bertolín SAU, per un import de 12.446.587,30 euros IVA exclòs. Una vegada completada la puntuació de les ofertes presentades en el procés obert, la corporació ha sol·licitat a l'empresa adjudicatària la documentació prevista en el plec de Clàusules Administratives Particulars i ha obert el període de recursos per a les empreses excloses.

Pujar