elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació finalitza la variant nord de Bétera

La Diputació finalitza la variant nord de Bétera
  • La xarxa provincial també ha estrenat millores en diferents vies de les demarcacions de Bétera-Serra, Villar del Arzobispo, Bunyol i Alzira

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València ha finalitzat ja les obres de prolongació de la variant nord de Bétera, un projecte que completa l'actuació de la nova ronda fins a la connexió amb la CV-333, i que permet desviar més de 12.000 vehicles que travessaven el municipi de Bétera, direcció a Olocau i Marines.

Esta inversió de 3.638.533€, també facilita l'accés a les diferents urbanitzacions confrontants, les quals compten amb un major trànsit de vehicles en època estival.

Així mateix, es connecta l'itinerari ciclista de la CV-333 amb la nova variant i amb la urbanització La Masia amb la construcció d'un carril de ciclovianants de 950 m de longitud i 2.3m d'ample protegit de la calçada mitjançant NewJersey de formigó.

La diputada de Carreteres i vicepresidenta segona de la Diputació, Reme Mazzolari, va acudir a l'acte de recepció d'este projecte, i va destacar “la importància de traure el trànsit fora dels nuclis urbans i de connectar els nuclis poblacions que existixen en els municipis, en este cas a Bétera, el terme municipal del qual acull diverses urbanitzacions que d'esta manera tenen un millor accés als serveis del seu ajuntament i una millor comunicació amb les xarxes viàries principals”.

En este sentit, Mazzolari ha explicat que “el gran objectiu és vertebrar el territori de la província de València connectant els municipis d'interior amb les xarxes de carreteres principals, corregint les possibles descompensacions entre comarques, prioritzant les actuacions per a millorar la seguretat en les carreteres i reduint els punts negres”.

Altres actuacions de millora en la xarxa provincial

La Diputació ha finalitzat en les últimes setmanes altres actuacions en la xarxa provincial, amb l'objectiu que estiguen operatives en la temporada estival.

Una d'elles ha consistit en l'ampliació i millora de la carretera de Llíria a Alcublas en els seus primers 3 km. En el tram inicial, s'han executat dos carrils bici de 2 metres d'amplària separats de la calçada mitjançant una barrera de formigó, els quals donen continuïtat a l'actual xarxa ciclista de l'autovia CV-35.

D'altra banda, s'ha millorat i reforçat el ferm en la carreteres de les demarcacions de Bétera-Serra i Villar del Arzobispo, concretament en diferents trams de la CV-339, CV-310 i CV-413. D'igual manera, s'ha procedit també a la millora de la senyalització horitzontal.

Pel que fa a les demarcació de Bunyol, s'ha intervingut en les carreteres en CV-381 i CV-425; i també en CV-381, CV-425 i CV-541. Les actuacions han consistit en la millora del ferm, neteja de cunetes, noves barreres de seguretat i senyalització vertical i horitzontal.

Pujar