25 de febrer de 2020 25/2/20

Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa dels Alfàbegues

Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa dels Alfàbegues - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa dels Alfàbegues - (foto 2)
  Bétera perfila un nou producte turístic centrat en els coets i la Festa dels Alfàbegues - (foto 3)

  La vicepresidenta del Patronat de Turisme-València Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s'ha reunit avui en l'Ajuntament de Bétera amb l'alcaldessa Cristina Alemany per a estudiar noves accions de promoció del municipi entorn del desenvolupament de productes turístics competitius entre els quals destaca el centrat en els coets i la Festa dels Alfàbegues d'agost.

  També han participat en la reunió el responsable de Gestió Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, i els regidors de Turisme, Joano Baudés, i Festes i Cultura, Raquel Puig.

  Pilar Moncho ha felicitat l'Ajuntament de Bétera "per fixar la seua atenció en el turisme com a mitjà de desenvolupament econòmic local i apostar pels recursos propis i autòctons".

  "L'any passat vaig poder conéixer en l'Oficina de Promoció de València Turisme alguns dels projectes locals més rellevants units a la seua declaració com Smart City i avui complisc el meu compromís de venir a Bétera per a comprovar la seua plasmació sobre el terreny", ha comentat la diputada de Turisme.

  Un Castell per al Museu de les Cultures i les Tradicions

  La màxima responsable de l'Àrea de Turisme de la Diputació de València ha destacat la idoneïtat de la data d'avui, Dia Internacional dels Museus, per a donar a conéixer el que serà el futur Museu de les Cultures i les Tradicions situat en el Castell de Bétera.

  En aquest sentit, el regidor de Turisme, Joano Baudés, ha agraït el "continu suport de la Diputació de València i del Patronat de Turisme per a fer realitat nous projectes competitius a Bétera, entre els quals destaca l'engegada d'un nou actiu turístic, el Museu dels Cultures i els Tradicions, en el qual parlarem sobre cant d'estil, sobre els coets i, per descomptat, sobre la alfàbega, un dels nostres principals recursos patrimonials".

  Més de 60.000 euros a Camp de Túria en 2016

  Moncho ha manifestat que la Diputació de València va destinar en 2016 un total de 60.856,32 euros a diferents projectes turístics de Camp de Túria, i concretament a Bétera, al voltant de 10.000 euros per a la promoció de la Festa dels Alfàbegues a la Mare de Déu d'agost i per a l'habilitació de les masmorres del castell de Bétera com a sales expositives d'arqueologia i etnologia.

  La visita de la diputada de Turisme a Bétera ha conclòs en l'Hort dels Alfàbegues on ha conegut els detalls del cultiu i cura de la tradicional planta que protagonitza la festa gran amb el mestre "alfabeguer", Ramón Asensi.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar