elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera construirà el nou 'Parc de les Alfàbegues' amb l'ajuda de la Diputació de València

Bétera construirà el nou 'Parc de les Alfàbegues' amb l'ajuda de la Diputació de València
  • Gràcies a les ajudes de la institució provincial, l'ajuntament ha renovat la xarxa d'aigües pluvials i ha executat millores en instal·lacions esportives, entre altres actuacions

MÉS FOTOS
Bétera construirà el nou 'Parc de les Alfàbegues' amb l'ajuda de la Diputació de València - (foto 2)
Bétera construirà el nou 'Parc de les Alfàbegues' amb l'ajuda de la Diputació de València - (foto 3)

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este divendres el municipi de Bétera, a la comarca de Camp de Túria, per a interessar-se per l'estat de les diferents actuacions que l'ajuntament està duent a terme gràcies a l'ajuda de la corporació provincial. Mompó, que ha estat acompanyat durant la visita per l'alcaldessa de la localitat, Elia Verdevío, ha pogut així mateix escoltar quines són les prioritats del consistori per als pròxims anys.

Després de la signatura en el llibre d'Honor de l'ajuntament i la reunió mantinguda amb l’alcaldessa, Mompó ha visitat al castell de Bétera acompanyat per la mateixa Elia Verdevío. Entre els assumptes abordats durant la trobada, els dos han parlat sobre la rehabilitació del castell, la millora de les instal·lacions del trinquet o la posada en marxa de la residència pública municipal.

El president Vicent Mompó ha destacat que “continuem acostant la Diputació als pobles i gràcies a això hui he pogut escoltar de l'alcaldessa les principals reivindicacions que té actualment Bétera, i també hem parlat de projectes que ja s'han posat en marxa, com el Parc dels Alfàbegues, que es convertirà en un punt de trobada per als veïns del municipi”.

Per part seua, l'alcaldessa Elia Verdevío ha destacat la proximitat del president i ha explicat al màxim responsable provincial “què és el que necessita Bétera, a través d'un projecte de legislatura que estem convençuts que donarà els seus fruits de la mà de la Diputació”. “Segur que dins de quatre anys podrem comprovar que el treball de l'ajuntament i el de la Diputació permeten a Bétera tindre un altre color, amb millores significatives que disfrutaran les veïnes i veïns”, ha afegit l'alcaldessa.

L'obra més important de la localitat finançada per la Diputació és la construcció del nou 'Parc de les Alfàbegues', un projecte que compta amb un pressupost de més de 820.000 euros, que actualment es troba en fase de licitació. El futur parc, amb una extensió de 10.000 m², comptarà amb una àrea de jocs infantils, el motiu principal dels quals seran les pròpies alfàbegues, el símbol del municipi. L'espai també estarà dotat amb una instal·lació de skate park i un pump track, opcions molt demandades pels joves de Bétera.

Una altra actuació rellevant, ja finalitzada, és la renovació de les infraestructures per a l'evacuació d'aigües pluvials als carrers Falconet i Astor de la urbanització Torre en Conill, que ha suposat una inversió que supera els 200.000 euros provinents de l'ens provincial.

Altres inversions

L'Ajuntament de Bétera ha rebut de la Diputació una mica més d'1.750.000 euros en el marc del Pla d'Inversions en els últims quatre anys, al que cal sumar una quantitat similar corresponent al Fons de Cooperació Municipal. Gràcies a estes ajudes, el municipi ha pogut dur a terme diferents millores, com és el cas de la instal·lació de noves cobertes tant en el poliesportiu municipal com en la pista multiusos del carrer Serra Mariola. Per a la realització dels dos treballs s'han destinat un total de 425.000 euros.

El consistori també ha conclòs, gràcies al finançament de la corporació provincial, la construcció d'un carril per a ciclistes i vianants que enllaça el nucli urbà amb la urbanització Lloma del Mas i la renovació de dos parcs infantils del municipi.

Pujar