elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici

Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici
  • El diumenge el centre obrirà les seues portes a la ciutadania

Després de 15 mesos de construcció, el Centre Cívic de Bétera ja és una realitat per als veïns i veïnes de la localitat. L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i el regidor d'Urbanitzacions, Carlos Abad han visitat este espai situat al carrer Turquesa per última vegada abans de la inauguració i la jornada de portes obertes que tindrà lloc este cap de setmana. I ho han fet en una Visita de Mitjans de comunicació exclusiva en el qual han mostrat les instal·lacions d'este complex soci-administratiu.

Elia Verdevío i Carlos Abad han recorregut les instal·lacions, que han comptat amb una inversió de 2,5 milions d'euros, mostrant els quatre edificis que componen este espai pensat per a la interrelació entre les persones i preparat per a la convivència de tots i totes.

Instal·lacions

Situat al carrer Turquesa, en un espai de més de 700 metres quadrats, el Centre Cívic de Bétera compta amb quatre edificis entorn de places jardí, que disposen d'una biblioteca pública, una sala d'actes, sales de reunions, sales d'estudi, una oficina administrativa, una reguarda per a la Policia Local i molt espai d'esplai a l'aire lliure.

“L'obertura d'este Centre Cívic suposa un compromís renovat amb els nostres valors d'inclusió, participació i servici a la nostra ciutadania”, ha destacat l'Alcaldessa durant la passada de mitjans.

Complex soci-administratiu enjardinat

Un Centre que pretén, des d'una arquitectura respectuosa amb l'entorn, la regeneració urbana de la zona, conformant un complex cívic i administratiu obert per a l'ús de tots els veïns i veïnes de Bétera.

En eixe sentit, se situa un centre administratiu amb el qual es pretén acostar l'administració local a la ciutadania, un centre social que aculla activitats culturals i d'oci i una reguarda per a la Policia Local.

Destacant els espais exteriors, a mode de places, amb diversos edificis connectats visualment, que permeten organitzar multitud d'activitats a l'interior i en l'exterior multiplicant les oportunitats d'ús per als beteranos i beteranas durant totes les hores del dia.

Al seu torn, esta zona verda acollirà un espai propi en el qual cada any amb motiu de la Festes d'Agost se situarà una alfábega, símbol per excel·lència de Bétera.

Aposta per la sostenibilitat

El Centre Cívic és un enclavament ple de matisos que juga amb la llum, les ombres, la vegetació, el rumor de l'aigua i les aromes per a generar ambients especials i únics. Un conjunt d'edificis adaptats al canvi climàtic que compten amb plaques fotovoltaiques que permeten disposar d'energia renovable aconseguint una edificació passiva que a penes consumix energia i està molt ben aïllada, “mostrant així el nostre ferm compromís amb la sostenibilitat, l'ecologia i el medi natural”, ha explicat el regidor d'Urbanitzacions.

A més, el complex disposa d'un sistema de para-sols actius que, de forma programada, protegix de l'assolellament a les estades en els mesos de calor intensa i es retira de manera automàtica per a permetre calfar els espais en els mesos més freds.

Els paviments clars i la vegetació, així com les làmines d'aigua i l'estudi de vents associat a la posició dels edificis, contribuïxen de manera efectiva a reduir l'efecte d'illa de calor i emissions de CO₂.

En definitiva, i tal com ha assenyalat Carlos Abad “una actuació urbana adequada, de gran impacte social i baix impacte mediambiental”.

Primeres activitats

Al seu torn, durant la presentació als mitjans, Elia Verdevío i Carlos Abad ja han anunciat les primeres activitats que acollirà el Centre Cívic. “Volem acostar també la cultura i l'oci a tots els racons de Bétera i este edifici es presta a realitzar en cadascun dels seus espais diferents i múltiples activitats per a tots els públics”, ha assenyalat l'Alcaldessa de Bétera.

En eixe sentit, Carlos Abad ha informat que “el pròxim 8 de març a les 18:00h tindrà lloc un contacontes en anglés amb John Cannings dirigit a xiquets i xiquetes a partir de 3 anys”. Una activitat que es durà a terme en la nova Biblioteca seguint el programa d'activitats infantils que es realitza a la Biblioteca Municipal i que requerix d'inscripció prèvia en biblioteca@betera.es

A més, en breu, també es posaran en marxa els Clubs de Lectura Infantil, Juvenil i d'Adults amb l'objectiu de desenvolupar el sentit crític, augmentar la motivació per la lectura i afavorir la comprensió lectora.

Dispensari Mèdic

Tal com han avançat l'Alcaldessa i el regidor durant la Visita de Mitjans “continuarem reivindicant la necessitat de comptar a Bétera amb un nou dispensari mèdic que de servici a tota la ciutadania”.

El creixement demogràfic de Bétera ha sigut exponencial, durant estos últims anys, la qual cosa ha fet que augmenten substancialment el nombre de targetes sanitàries en el municipi, fet que permet la ubicació d'un Consultori Mèdic Auxiliar. En eixe sentit, els terrenys annexos al Centre Cívic serien les idònies per a situar este Dispensari que donaria servici als veïns i veïnes de la zona sud.

MÉS FOTOS
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 2)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 3)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 4)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 5)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 6)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 7)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 8)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 9)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 10)
Bétera ja té el seu nou Centre Cívic: Així lluïx l'edifici - (foto 11)
Pujar