elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta"

Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta"
  • L'Ajuntament ha condemnat les pintades ubicades en una de les principals avingudes i ja han estat esborrades

MÉS FOTOS
Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta" - (foto 2)
Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta" - (foto 3)
Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta" - (foto 4)
Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta" - (foto 5)
Bétera amaneix amb pintades homòfobes: "Transexuals fills de puta" - (foto 6)

L'Equip de Govern en bloc ha condemnat de manera rotunda i absoluta les pintades lgtbifòbiques que han aparegut en diversos punts de l'Albereda Escultor Ramón Inglés aquests dies. Unes pintades que en paraules de l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, "són inacceptables i no caben en una societat avançada. Perquè Bétera és diversa i aquesta idiosincràsia ha estat i serà un pilar fonamental per a l'avenç i el desenvolupament del nostre municipi". Màxima quan des de l'àrea d'Igualtat del Consistori beterà es treballa continuadament en polítiques d'igualtat amb programes de sensibilització i prevenció adreçades al conjunt de la ciutadania i amb una incidència especial en la població jove, per a la consecució dels objectius socials d'igualtat de tracte i oportunitats entre totes les persones.

"Volem que Bétera siga un municipi lliure, divers i orgullós de la seua gent", ha recalcat la regidora de Drets Socials, Dona i Igualtat, Marisa Martínez; qui insisteix que “seguirem promovent polítiques que fomenten la igualtat entre la ciutadania i la diversitat, a la recerca de l'eradicació de la discriminació per raons de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. Seguirem lluitant per la consecució de drets per a tots i totes, perquè volem ser un municipi referent en aquest tipus de polítiques d'igualtat”.

Entre ahir i avui el servei de neteja viària municipal ha procedit a l'eliminació de les pintures esmentades amb productes especials amb què s'han esborrat aquests missatges d'odi que han estat rebutjats per l'Ajuntament i que, tal com afirma la regidora de Medi Ambient , Gloria Campomanes, “no només retreuen la diversitat que promovem al nostre municipi sinó que a més danyen els espais urbans”.

A més, l'Ajuntament, davant d'aquesta situació, ha iniciat les diligències i denúncies pertinents davant d'aquest delicte al qual s'incorpora l'agreujant d'odi que preveu el Codi Penal.

D'aquesta manera, Bétera, amb orgull, es reconeix en l'avenç social a través del respecte de totes les llibertats i totes les identitats, ratificades tant a l'ordenament jurídic nacional com a l'internacional.

"No deixarem de treballar perquè Bétera siga un exemple de respecte, convivència i diversitat, construint entre tots i totes, un municipi més tolerant”, ha finalitzat l'Alcaldessa.

Pujar