elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària de la Marina celebra la I Jornada de Benissa Temps i Clima al Mediterrani

    La Seu Universitària de la Marina organitza dilluns vinent, 10 de juliol, la I Jornada de Benissa Temps i Clima al Mediterrani, una trobada que pretén mostrar la importància del temps i el clima en les societats mediterrànies que gaudeixen d'un clima privilegiat, encara que amb desenvolupament, a voltes, de fenòmens extrems.

    L'acte de presentació de la jornada comptarà amb la presència d'Abel Cardona, alcalde de Benissa, Manuel Juan, regidor d'Educació i Cultura, i dels professors Enrique Moltó i Jorge Olcina, de la Universitat d'Alacant, que coordinen aquesta iniciativa en la qual col·laboren l'Associació Valenciana de Meteorologia Josep Peinado (AVAMET) i l'Associació Meteorològica del Sud-est (AMETSE).

    Durant la trobada, tècnics especialistes en aquesta matèria parlaran sobre els efectes del procés actual d'escalfament tèrmic planetari que, sens dubte, influiran en el desenvolupament futur del nostre territori. Un fòrum d'anàlisi d'un tema que afecta, de manera directa, diferents aspectes de la gestió diària, com poden ser les emergències, els incendis, les inundacions, l'urbanisme, les infraestructures, els recursos hídrics, els residus i el turisme, entre altres.

    Aquesta jornada pretén ser un punt de trobada, des de la investigació i la divulgació climàtica, de tot ciutadà interessat pel medi climàtic que l'envolta. La Marina Alta, a més, és un espai geogràfic privilegiat pels seus trets climàtics i que en molts aspectes és un referent nacional per la singularitat de les seues característiques tèrmiques i pluviomètriques.

    Pujar