elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat Didàctica de ‘Les Estisoradores’ es presenta a la Seu Universitària

La Unitat Didàctica de ‘Les Estisoradores’ es presenta a la Seu Universitària

    El Curs de ‘Coeducació: Canvis socials i identitat de Gènere en l'aula’ impartit recentment en la Seu Universitària de la UA a Benissa introdueix ja la unitat didàctica protagonitzada per les Estisoradores de Benissa. Aquest curs ha suposat la presentació pública del contingut de la Unitat Didàctica de ‘Les Estisoradores’ i la previsió contempla que al pròxim curs 2018/19 ja puga entrar en funcionament, aplicable a matèries com Història, Economia, Plàstica, Música, Matemàtiques, Llengua Valenciana, Llengua Castellana, Anglés, Educació Física i altres. La Unitat abasta des d’Infantil com per a persones adultes i va recolzada per material didàctic com el curt, panells o fotografies de l’època.

    Amb més de 80 matrícules i dirigit a cos docent, el curs va tindre una “bona” acollida i per part del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat (CEFIRE) i altres personalitats de referència en Igualtat varen valorar “positivament” la tasca en equip de les Coordinadores d’Igualtat i Convivència (CIC) de cada centre educatiu a Benissa (IES Josep Iborra, Escola de Persones Adultes i CEIPs Manuel Bru i Pare Melchor), juntament amb la regidoria d’Igualtat. D’aquesta manera, han dut endavant la Unitat Didàctica Ana Osa, Àngels Sifre, Eva Domènech, Araceli Buigues i la regidora Belén Ivars, juntament amb equip docent dels esmentats centres educatius i amb les il·lustracions d’Imma Lorente.

    En paraules de Belén Ivars, responsable d’Igualtat a l’Ajuntament de Benissa, “amb aquesta Unitat Didàctica s’aconsegueix lligar les arrels i el passat amb mètodes actuals com la coeducació, aconseguint al mateix temps la visibilització, el reconeixement de les dones i la recuperació de patrimoni històric de Benissa”.

     

    Pujar