elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat Didàctica de Les Estisoradores ja està aplicant-se als centres educatius

La Unitat Didàctica de Les Estisoradores ja està aplicant-se als centres educatius

    Per tal de donar major visibilitat a la tasca de les dones en el camp, des de fa dos anys s’està realitzant el projecte ‘Les Estisoradores de Benissa’. Aquest es desenvolupa al voltant de diverses activitats com són l'elaboració d’una Unitat Didàctica, un documental anomenat ‘Les Estisoradores de Benissa’, la creació del conte 'Claudina se’n va a estisorar', una recopilació de cançons tradicionals amb concert inclòs, donar nom a la placeta de les Estisoradores, realitzar exposicions fotogràfiques, així com celebrar la ja consolidada trobada d’Estisoradores a Benissa.

    Pel que fa a l'elaboració de la Unitat Didàctica, començada al voltat d’un any arrere i organitzada des de la Regidoria d’Igualtat junt amb els centres educatius locals, tracta de treballar la visibilitat d’aquestes dones en les aules de l’IES Josep Iborra, els CEIP Manuel Bru i CEIP Pare Melchor i l’EPA. Aquesta s’ha presentat i s’està començant a treballar durant tot el mes de març en les matèries de música, matemàtiques, llengua i història.

    Així mateix, la projecció del documental ‘Les Estisoradores de Benissa’ és transversal per aquest projecte, donat que la seua difusió ha arribat a localitats com La Pobla del Duc, Jesús Pobre, Gata de Gorgos o Alfarrasí entre altres.

    Amb la repercussió que està tenint el projecte Les Estisoradores, es pot dir que la seua realització ha sigut clau no sols pel fet que dóna visibilitat al treball de les dones del camp, sinó perquè a més tracta àmbits culturals, d’història i d’igualtat.

    Pujar