elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tornen a albirar caravel·les portugueses en les platges valencianes

Tornen a albirar caravel·les portugueses en les platges valencianes
  • Benissa activa el protocol d'emergència tres detectar la presència d'una caravel·la portuguesa en la cala Pinets

MÉS FOTOS
Tornen a albirar caravel·les portugueses en les platges valencianes - (foto 2)

Un exemplar de Caravel·la Portuguesa ha sigut detectat aquest matí en la cala Pinets de Benissa, fet que ha suposat l'activació del Protocol de Seguretat de la Regidoria de Medi ambient, en treballs conjunts amb la Policia Local i Benissa Impuls.

El protocol avança que s'extreme la precaució i es realitzen tasques de control i vigilància tant en la cala Pinets i la Platja de la Fustera durant el dia de hui i en pròxims dies, després de consultar amb l'Institut d'Ecologia Litoral. S'ha procedit a la retirada de l'exemplar i a la neteja del lloc en el qual s'ha trobat. A més, des del Club Nàutic de Les Basetes, a Benissa, va a realitzar-se una batuda per aigües del litoral benisser, per tal de divisar algun un altre exemplar en el mar. La Policia Local realitzarà els controls oportuns i es realitzarà una campanya informativa perquè les persones usuàries de les platges esmentades extremen la precaució.

Segons el protocol, en cas de detectar algun exemplar no s'haurà de tocar en cap cas, recomanant que es cride a la Policia Local de Benissa al 96 573 07 33.

La Caravel·la Portuguesa és un organisme amb aparença de medusa, la picada de la qual pot causar urticària o vòmits a les persones, incloent la defunció en casos extrems. La presència d'aquesta 'falsa medusa' ja ha alertat a diferents poblacions costaneres de la província d'Alacant.

Pujar