elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera Fira 'Orienta-T' aconsegueix una bona acollida entre l'alumnat de l'institut

La primera Fira 'Orienta-T' aconsegueix una bona acollida entre l'alumnat de l'institut

  La fira Orienta-T va aconseguir que, ahir dilluns 26, desenes d'alumnes de 4rt d'ESO i de 1er de Batxiller de l'IES Josep Iborra aconseguiren aclarir les seues opcions de futur amb informació de primera mà per part d'especialistes, entre ells de la Universitat a Distància (UNED) o de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

  Conèixer les possibilitats, tant si cal seguir estudiant després de finalitzar els anys a l'institut, com si és el moment d'iniciar la cerca d'un treball va ser possible ahir, mitjançant una sessió on l'alumnat acudia, classe per classe i acompanyats del seu tutor o tutora. La informació s'oferia de manera pràctica, participativa i amb solucions interactives com tablets o jocs, amb les indicacions d'una coordinadora. De fet, a l'espai habilitat per a aquesta proposta es podien consultar diferents estands, amb la presència d'un equip d'orientadores que atenien les consultes de manera personalitzada a cada alumne o alumna.

  Optar a seguir estudiant el batxillerat o triar un cicle formatiu, conèixer que existeixen fins a 25 branques de Formació Professional, o que es pot optar a un cicle formatiu superior estant en 2on de Batxiller, a part de la Universitat, foren algunes de les indicacions rebudes per part d'un bon nombre d'estudiants, que a l'IES benisser acull a joves de Benissa, Xaló, Llíber, Senija i Alcalalí, principalment. "Ha sigut una experiència aclaridora", resumia una alumna, mentre una companya destacava que "la fira és productiva, he agafat molta informació i tinc clar que vull cursar un grau universitari en un futur".

  Manuel Juan regidor d'Educació de l'Ajuntament de Benissa, explicava que "es complementa i s'amplia la informació que ja reben del mateix Institut, i pensem que tot suma". Manuel Juan també va manifestar que "és una decisió molt important, i que es puga ajudar és fonamental".

  Per la seua part, Carol Ivars, responsable de l'àrea de Joventut, va matissar que "s'ha donat una bona participació per part dels joves, i ho valorem de forma molt positiva perquè és una informació amb un gran valor, facilitada per persones expertes d'una manera lúdica i activa".

  Pujar