elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'equip de Govern lamenta el retall de 7 milions d'euros que ha patit la Variant de la N-332

L'equip de Govern lamenta el retall de 7 milions d'euros que ha patit la Variant de la N-332

  L'Ajuntament de Benissa es fa ressò que la consignació pressupostària de 2018 dirigida a la Variant de la N-332 al seu pas per Benissa és de 3.075.000 €, dins dels Pressupostos Generals de l'Estat. Signifiquen uns 7 milions de € menys del que es va estimar, ja que la previsió anunciada va ser d'uns 10 milions de € en 2018 i altres 10 milions en 2019. Ara, la quantitat ja anunciada per a aquesta anualitat de 3 milions es completa amb 15'6 i 16'2 milions, previstos per a 2019 i 2020, respectivament.

  Aquestes xifres, fetes públiques pel Ministre Cristóbal Montoro aquesta setmana, suposen una nova decepció per a l'equip de Govern de Benissa. A nivell pressupostari avancen un possible retard en la seua execució, a pesar que en l'acte de "presentació de la represa de les obres", segons va assenyalar Soraya Sáenz de Santamaría, Vicepresidenta del Govern, es va avançar que les obres quedarien concloses a la fi de 2019, fins i tot Sáenz de Santamaría va demanar al ministre de Foment, si podrien retallar-se "cinc mesos", al que Íñigo de la Serna va parlar de "tres mesos menys". Contemplar que ara existeix una consignació pressupostària per a 2020 dóna a entendre que els terminis d'execució anunciats el passat estiu poden tornar a incomplir-se, en unes infraestructures que ja ha patit retards de més de 10 anys.

  Abel Cardona, Alcalde de Benissa, ja va expresar en el dia de la presentació de la represa de les obres que l'Ajuntament realitza un seguiment al compliment dels terminis d'execució. De fet, de la seua finalització depèn un projecte crucial com és la valoració i estudi de propostes per a definir la N-332 o Avinguda del País Valencià al seu pas pel centre urbà, després de la futura disminució del tràfic rodat en aquesta via. Aquest possible retard pot afectar, de nou, en el dia a dia dels benissers i benisseres.

  Manuel Juan, portaveu de l'Equip de Govern, destaca que "el que es va prometre en el seu moment no sembla que vaja a complir-se, i és preocupant pensar que les obres vagen a retardar-se un any més". Juan, també responsable de l'àrea d'Urbanisme, recalca que "el compromís de l'actual equip de Govern és realitzar seguiment sobre aquesta important infraestructura, per la qual cosa estarem pendents dels avanços de la Variant, malgrat aquesta retallada pressupostària de 7 milions de €".

  Convé recordar que el pressupost de les obres ascendeix a quasi 22 milions de €, amb la construcció dels enllaços Nord i Sud, en un projecte que comprèn un total de 19 estructures: deu murs, dues obres de drenatge, tres passos inferiors i quatre passos superiors.

  Pujar