elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’antic edifici de l’IES Josep Iborra serà seu de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU)

L’antic edifici de l’IES Josep Iborra serà seu de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU)

  Els estudiants de segon de batxillerat de Benissa ja no hauran de desplaçar-se a Dénia per a realitzar les Proves d'Accés Universitàries (PAU), donat que a partir d'aquest curs 2018/2019 els alumnes podran presentar-se a la prova directament a Benissa, a l'antic edifici de l'IES Josep Iborra.

  L'IES Historiador Chabàs de Dénia concentrava en tres dies vora 450 alumnes per a la realització de les proves PAU, un factor que suposava un problema en relació a la seu, perquè l'IES impartia classes a la resta de cursos de secundària i batxillerat i no podia alterar el calendari escolar d'aquests per a la realització de les proves en el mateix espai. Enfront d'aquesta situació, s'havien de reorganitzar horaris per als tres dies de la PAU o organitzar activitats per a tindre aules habilitades per a tantes persones, fet que suposava un problema organitzatiu.

  Quan aquest inconvenient es repeteix durant els darrers cursos, el Vicerectorat d'Estudiants i Esports de la Universitat Miguel Hernández d'Elx va organitzar diverses reunions amb les directives dels instituts implicats. Es va plantejar en un primer moment que tot l'alumnat de la Marina Alta es desplaçara cadascun dels tres dies a la Universitat Miguel Hernández, situada en Elx o a un dels seus campus de Sant Joan, per a realitzar les proves.

  Les directives junt amb Javier Gómez, coordinador de les Proves PAU de la UMH, varen tractar de buscar solucions; arribant a la conclusió que desdoblegar el Tribunal 1 de Dénia en dos, el tribunal 1 i 11, amb dues seus, una a l'Antiga seu de l'Escola Oficial d'Idiomes de Dénia i l'altra a l'antic edifici de l'IES Josep Iborra per a la realització de les proves, era la millor opció.

  Aquesta proposta suposa que al voltant de 250 alumnes d'alguns instituts de la Marina Alta, no hauran de desplaçar-se fins a Elx o Dénia per examinar-se, sinó que hauran de desplaçar-se fins a una ubicació molt més propera i amb unes instal·lacions idònies per a realització dels exàmens.

  Per la qual cosa, a partir d'aquest any, l'alumnat dels dos IES de Xàbia, l'IES Matemàtic Vicent Caselles de Gata de Gorgos, l'IES Teulada, l'IES Pedreguer, l'IES Ifach de Calp i l'IES Josep Iborra de Benissa s'examinaran al del tribunal 11, quedant al tribunal 1 l'IES de Pego, l'IES Xebic d'Ondara i els tres IES de Dénia.

  "Des de l'IES Josep Iborra estem molt contents que l'alumnat de l'institut puga realitzar les proves d'accés a la universitat (PAU) a Benissa, un factor molt positiu que dóna la tranquil·litat als i les alumnes de no haver de desplaçar-se a Elx, una de les alternatives plantejades en un primer moment, o a Dénia, lloc on venia fent-se la prova, o a altres localitats de la Marina Alta que també s'havien barallat. Ara podran fer una prova tan important per al seu futur al costat del seu institut" senyala Miquel López, director de l'IES Josep IBorra.

  Per la seua part Manuel Juan, Regidor d'Educació afegeix que "A penes un mes després de les festes patronals de Benissa, l'alumnat de segon de batxiller s'enfronta a unes proves d'accés a la universitat (PAU), l'antiga selectivitat, que poden marcar el seu futur acadèmic i professional" la qual cosa continua senyalant que "el fet d'haver aconseguit que puguen fer-les a casa, sense les dificultats afegides d'un trasllat a Dénia o a Elx, com es va arribar a plantejar el curs passat, és un èxit del qual hem de felicitar-nos tots: AMPA, professors, direcció del centre i l'Ajuntament, ja que suposa poder oferir a la nostra joventut la realització d'aquestes proves en les millors condicions".

  Pujar