elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament planifica noves accions davant els casos d'enverinaments animals

L'Ajuntament planifica noves accions davant els casos d'enverinaments animals

  Davant la situació dels enverinaments animals, l'Ajuntament de Benissa ha iniciat vies de col·laboració amb diferents agents implicats de la localitat per tal de definir un pla d'actuació més intens. L'objectiu és seguir fent front a uns execrables fets que ja van esdevenir en 2012 i 2017 en el terme municipal benisser, i dels que també s'han conegut casos a altres pobles veïns.

  Hui dilluns 26 està convocada una reunió amb tots els agents implicats: institucionals, socials, professionals i Policia Local i Guàrdia Civil per tal de planificar a curt termini i de manera coordinada següents actuacions, com fer batudes de neteja per les zones detectades, eliminar qualsevol resta de verí i altres accions de preservació i cura del Medi Ambient. La Policia Local ja ha creat un protocol d'actuació davant possibles casos d'enverinament i s'espera adaptar altres mesures de manera immediata.

  Tot i que les xifres aparegudes en xarxes no consten oficialment, l'Ajuntament continua condemnant aquests terribles fets i vol facilitar tota la informació a la ciutadania. Per això s'està treballant per tal de pal·liar els efectes nocius que malintencionadament estan afectant als nostres animals.

  Les dades que ens ha facilitat la Guàrdia Civil, l'únic cos competent en aquesta matèria, reflecteixen 9 denúncies, 7 a Benissa (3 en Quisi i la resta a Canor, Empedrola, Benimallunt i Lleus), una a Senija i l'última d'elles de Teulada realitzada el passat dijous 22. La Policia Local continua coordinada amb la Guàrdia Civil i el Seprona, reforçant amb informació a la ciutadania i la vigilància en les zones rurals del poble.

  Des del Seprona es continua realitzant la pertinent investigació per tal d'aclarir més informació d'aquests lamentables enverinaments, i es recorda que qualsevol col·laboració ciutadana és benvinguda, telefonant al 062 de manera gratuïta.

  A més, l'Ajuntament i tots els seus grups polítics municipals de govern i oposició volen sumar-se a una concentració organitzada per les dues protectores, a celebrar demà dimarts 27, abans del ple ordinari, en protesta i condemna pels actes delictius que s'estan produint a la nostra localitat.

  Finalment, i dins de les accions que es volen adaptar enfront dels enverinaments animals, es vol destacar que l'Ajuntament, en col·laboració amb la Guàrdia Civil i amb el Servei de Guarda de la Societat de Caçadors de Benissa, ha establert unes pautes a seguir per la ciutadania:

   

  Detectar

  Qualsevol substància i/o material que un animal puga considerar comestible, no habitual en la natura, on es puga haver posat el verí: llonganisses, paté, menjar de gats o gos, pa, botifarres, carn, etc.

  Fer fotografies en primer pla (30 cm de l'element) i en pla general per veure la ubicació.

  ÉS IMPORTANT NO TOCAR RES. Per seguretat de la persona i per evitar que s'alteren les proves.

   

  Avisar

  Telefonar al 112 i indicar la zona sospitosa. És important comprometre's a romandre en el lloc, fins que arriben les persones expertes (poden tardar 15-20 minuts).

  També es pot telefonar a la Guàrdia Civil de Benissa (96 573 07 22), a la Policia Local (96 573 0733) i al número que ha aportat el Servei de Guarda de la Societat de Caçadors de Benissa 689 526 246.

   

  Protegir

  Acordonar o aïllar en la mesura del possible allò sospitós i vigilar perquè cap animal s'aproxime. Esperar a les persones expertes.

   

  Què puc fer si crec que la meua mascota ha ingerit el verí?

  Portar a l'animal al veterinari de manera immediata. Si l'especialista confirma que ha estat un enverinament, amb l'informe veterinari presenciar-se en el quartell de la Guàrdia Civil i presentar una denúncia. Si l'espai es trobarà tancat, dirigir-se a la Policia Local.

  Pujar