elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Agència de Promoció del Valencià reparteix saquets portaesmorzars a l’alumnat

L’Agència de Promoció del Valencià reparteix saquets portaesmorzars a l’alumnat

    L'Agència de Promoció del Valencià -AVIVA BENISSA- ha repartit uns saquets perquè els xiquets que enguany han iniciat l'escolarització en Infantil dels dos col·legis de la localitat, porten l'esmorzar a l'escola.

    Els saquets, de mida 29 x 25 cm són de cotó 100% i han estat fabricats en una empresa especialitzada en productes ecològics. Han estat estampats amb tintes ecològiques a l'aigua pensant que han de contenir aliments, amb els lemes: «Esmorzem en valencià» i «Que bo!». També hi ha imprés un requadre perquè els xiquets puguen posar el seu nom al saquet. Tant el professorat com les famílies ha acollit molt satisfactòriament aquesta iniciativa.

    Aquesta proposta es suma a les que l'Agència ha dut a terme durant el curs escolar 2017-2018, com la projecció de Cinema en valencià, el repartiment de targetes de felicitació de l'aniversari, els tallers de doblatge de pel·lícules en valencià, o la lectura pública del conte "Un estiu a la Marina Alta" de Carme Miquel.

    El regidor responsable de l'àrea de Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha manifestat que aquesta campanya contribueix a la labor de difondre la llengua pròpia en tots els àmbits possibles de la vida de la localitat, i se suma a altres iniciatives per a adults com els cursos de valencià que s'estan impartint a Benissa o l'organització d'activitats culturals en valencià per commemorar el 9 d'Octubre.

    Pujar