elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja està llest el dispositiu de seguretat per a fer front a enverinaments mediambientals a Benissa

Ja està llest el dispositiu de seguretat per a fer front a enverinaments mediambientals a Benissa

  La Junta Local de Seguretat a Benissa celebrada en el matí de hui, dijous 31, ha tornat a centrar-se en la prevenció de casos d'enverinaments mediambientals. La reunió entre representants de l'Ajuntament, forces de Seguretat Ciutadana (Guàrdia Civil, Seprona, Policia Local i la Policia de la Generalitat), Protecció Civil i la Conselleria de Medi Ambient (la Subdelegació de Govern d'Alacant no ha pogut acudir) ha avançat l'aplicació d'un dispositiu de seguretat de caràcter preventiu, la realització de xarrades per a formar a voluntariat de Protecció Civil i a agents mediambientals i la difusió d'una campanya informativa dirigida a la ciutadania.

  La Junta, presidida per Manuel Juan, Primer Tinent d'Alcalde de Benissa, ha servit per a constatar que les investigacions relatives als casos d'enverinaments ocorreguts en 2017 i 2018 continuen obertes, segons han confirmat des de la Guàrdia Civil. En aquest cas, des de l'Ajuntament se'ls ha explicat que es desitja tindre accés a les proves toxicològiques realitzades, petició que haurà de ser cursada prèviament davant la Comandància de la Guàrdia Civil a Alacant.

  A més, s'ha avançat que el treball conjunt entre la Policia Local de Benissa i de la Guàrdia Civil ja ha establit una coordinació perquè es realitze, en breu, un dispositiu de seguretat en el qual participaran efectius de Seprona d'Altea, Seprona de El Verger, la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp i la Guàrdia Civil de Benissa, coordinats amb efectius de la Policia Local.

  El dispositiu es realitzarà per diferents zones del terme de Benissa, en certes hores i certs dies durant un temps indeterminat, a través de patrulles i accions informatives amb el veïnat. En aquesta ocasió, també participarà un gos especialitzat en la detecció de substàncies tòxiques, un ca que ja ha recorregut algunes zones de Benissa en les últimes setmanes i que tornarà de nou per a dur a terme la seua funció de detecció de possibles casos d'enverinaments mediambientals

  En línia amb aquests processos de treball, cal destacar que personal de Seprona realitzarà formació específica dirigida a Protecció Civil, agents mediambientals i altres col·lectius relacionats, amb la finalitat de poder donar reforç a aquestes accions, realitzant possibles batudes així com altres activitats de caràcter preventiu.

  De la mateixa manera, i de cara a la ciutadania, l'Ajuntament farà pública una campanya informativa perquè els veïns i veïnes que passegen els seus animals de companyia per diferents zones rurals extremen la precaució, reforçant missatges ja difosos i generant altres específics per a sectors professionals, relatius a les substàncies tòxiques. Convé tornar a incidir en l'obligatorietat de portar sempre al gos lligat, recomanant l'ús de morrió o escurçant el seu radi d'acció amb la corretja. Es tracta de consells que s'aniran emetent, conjuntament amb la ubicació de cartelleria en zones d'àmbit rural on s'han donat els casos d'enverinament en els últims anys, un modus operandi que ja es va originar en major mesura en 2012 i que en 2017 i 2018 s'ha tornat a repetir.

  Pujar