elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diverses Policies Locals de la província s'interessen pel nou model d'educació viària de Benissa

Diverses Policies Locals de la província s'interessen pel nou model d'educació viària de Benissa
  MÉS FOTOS
  Diverses Policies Locals de la província s'interessen pel nou model d'educació viària de Benissa - (foto 2)

  Les accions iniciades per la Policia Local de Benissa en matèria de formació i educació viària -dirigides tant al públic infantil i alumnat de secundària com també a persones majors- han despertat l'interés de diversos municipis de la província, que ja s'han dirigit al Departament de la Policia Local a fi de conéixer, de primera mà, el model de treball que s'està desenvolupant en aquesta matèria. Per a l'ajuntament de Benissa, aquest interés suposa una mostra de l'eficàcia del model iniciat, entenent que la implicació dels col·lectius suposa un pas important a l'hora de pal·liar els problemes derivats de la inseguretat viària.

  Concretament, el treball realitzat a nivell pràctic amb l'alumnat dels dos CEIP de Benissa està aconseguint un alt grau d'acceptació entre la població infantil, a qui va dirigit. La part pràctica afig una novetat important, al ser l'alumnat qui exerceix d'improvisats ‘policies escolars’, posant denúncies ‘morals’ als vehicles mal estacionats, raonant en aqueixa denúncia perquè estan mal estacionats i a qui perjudiquen quan s'estaciona malament, fent cas omís als senyals i les normes de trànsit.

  Des de la Policia Local s'ha explicat recentment que “educar a la persona que infringirà les normes en un futur és un dels grans objectius, amb la finalitat de previndre aqueix comportament incívic”. Un comportament que és, al seu torn, susceptible de ser advertit amb un expedient sancionador per estacionaments indeguts o qualsevol altra acció en la qual no es respecten les normes de trànsit o de seguretat viària.

  A més, dins d'aquesta campanya, la Policia Local de Benissa té previst impartir a l'abril classes d'educació viària en l'institut, i al maig es realitzarà una xarrada a les veïnes i veïns de Benissa, amb la finalitat que estiguen informats de tots els aspectes legals que han de respectar-se. Aquesta xarrada comptarà amb la participació d'un metge del SAMU, qui explicarà continguts de prevenció i salut en un context de trànsit i seguretat viària. L'objectiu és que es coneguen els principals factors pels quals es produeixen els accidents, amb consells per a previndre'ls.

  Pujar