elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les dades d'ocupació turística de juliol a Benissa milloren les previsions

Les dades d'ocupació turística de juliol a Benissa milloren les previsions
  MÉS FOTOS
  Les dades d'ocupació turística de juliol a Benissa milloren les previsions - (foto 2)

  L'ocupació real d'aquest mes de juliol a Benissa en l'allotjament en règim de lloguer ha sigut del 73,23% enfront del 61,22% inicial previst i per a l'allotjament hoteler ha aconseguit el 60,71% enfront del 45,00% inicial previst.

  Aquesta mateixa informació, recopilada per l'oficina de turisme assenyala que la tipologia de turistes allotjats en els allotjaments del municipi durant aquest mes de juliol ha sigut, en el cas de procedència internacional: matrimonis amb o sense fills així com matrimonis sènior de procedència britànica en major mesura, seguida d'holandesa i belga, en la mateixa quantitat francesa i alemanya i en menor mesura escandinava i austríaca.

  En procedència nacional han destacat els matrimonis amb o sense fills i en menor mesura matrimonis sènior de procedència valenciana, seguit de madrilenya, en igual mesura murciana i andalusa i en menor mesura catalana.

  Segons aquest mateix informe, la previsió d'ocupació per al mes d'agost llança unes dades d'ocupació del 83,85% per a l'allotjament en règim de lloguer i del 65,43% per a l'hoteler.
  De la mateixa manera cal assenyalar que les oficines de turisme de Benissa han atès el mes de juliol un total de 1.076 turistes/visitants (759 en l'oficina de la platja i 317 en Benissa centre), que van realitzar 2.021 consultes.

  Les consultes més freqüents, per ordre són: informació local del municipi, de la Costa Blanca, Marina Alta, rutes de senderisme, centre històric de Benissa i la seua oferta de museus, passeig ecològic i cales de Benissa, activitats culturals i festives així com horaris de transport, especialment en referència al bus que uneix el casc urbà amb la costa.

  La procedència nacional del personal usuari és Comunitat Valenciana, Madrid, gent local, Castella-la Manxa, País Basc, Catalunya, Aragó i Navarra, i en menor mesura, Murcia i Cantàbria. Sent, així mateix, la procedència internacional: França, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Holanda i en menor mesura, Rússia, Polònia, Itàlia i Suècia.

  Del total de personal usuari de les oficines de turisme, un 58,6% és excursionista (s'allotja en un altre municipi i ve a passar un matí o dia a Benissa) i el restant 41,4% és gent que pernocta en el municipi, principalment en un allotjament en règim de lloguer o en un habitatge de 2ª residència.

  El desenvolupament d'aquest estudi permet avaluar els serveis i realitzar una previsió d'actuació en funció de la demanda. Una vegada conegudes les dades d'ocupació del mes de juliol, es posa de manifest el resultat dels esforços realitzats per mantenir un nivell de qualitat i eficiència elevat, cosa que queda demostrada en el nombre de visites realitzades al nostre municipi.

  En aquest mateix sentit, cal assenyalar que des de l'1 d'agost, l'oficina de turisme en la platja, ha reforçat l'atenció al públic, obrint també els diumenges al matí de 09.30 a 13.30. D'aquesta forma s'ofereix atenció turística presencial tots els dies de la setmana. Açò ha sigut possible gràcies a la incorporació d'un nou informador turístic que s'uneix a la plantilla de l'àrea de turismo, gràcies al programa de subvencions de la Agència Valenciana de Turisme que contempla en el seu programa 2.3 (suport a la prestació de serveis turístics) la contractació de personal per a l'atenció en les oficines de turisme. El nou component de l'equip treballarà en l'oficina de turisme de la platja fins al pròxim 31 d'octubre.

   

  Pujar