elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un cotxe ‘transformer’ contra la degradació mediambiental protagonitza un curt creat pel IES Josep Iborra

Un cotxe ‘transformer’ contra la degradació mediambiental protagonitza un curt creat pel IES Josep Iborra

    “Debemos canviar nosaltres mateixos primer, si volem canviar el món”. Aqueixa és la idea que l'alumnat de l'IES Josep Iborra de Benissa tracta de transmetre en ‘‘Transformers’, un curt de Stop Motion que han creat ells mateixos i el protagonista dels quals és un cotxe elèctric que tracta de canviar el seu xicotet entorn.

    El protagonista recorrerà diferents espais i descobrirà una societat que “no respecta el medi ambient, on el fem i la contaminació abunden. Un entorn brut, degradat i poca cura”, indiquen des de l'organització del projecte d'innovació educativa MOMO, des de la qual sorgeix aquesta iniciativa, afegint que “el cotxe s'adona en el seu recorregut que per a començar a canviar el món és vital canviar la consciència de les persones que l'habiten”.

    Aquest projecte, en el qual participa l'alumnat i també el professorat de l'IES de Benissa, conjumina impressió 3D, electrònica digital i art. En els últims mesos les alumnes i alumnes de l'IES Josep Iborra han aprés tècniques d'animació com l'Stop Motion, a construir un sistema de filmació de vídeo com és un slider o braç robòtic per mitjà d'una Impressora 3D i a programar els moviments d'aquest sistema amb electrònica digital. A més, el projecte comporta també un “important” treball artístic, “perquè la idea original, el guió, personatges i decorats de ‘Transformers’ han sigut creats pels propis alumnes de l'IES Josep Iborra”, assenyalen des de MOMO.

    MOMO va començar al novembre amb la formació del professorat que s'ha implicat en el projecte, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benissa. ‘Transformers’ es projectarà per primera vegada el 24 de maig a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant al costat de 24 curtmetratges més d'altres centres educatius de Secundària i Primària de la província.

    Pujar