elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Continua el dispositiu de seguretat per a fer front a enverinaments mediambientals a Benissa

Continua el dispositiu de seguretat per a fer front a enverinaments mediambientals a Benissa

    En els últims dies s'han realitzat diverses accions previstes en el dispositiu acordat en l'última Junta de Seguretat a Benissa, amb la finalitat de previndre possibles casos d'enverinaments mediambientals. Concretament s'ha realitzat la difusió d'una campanya informativa dirigida a la ciutadania i s'ha realitzat una nova batuda en la qual ha participat un gos especialitzat en la detecció de substàncies tòxiques, un ca que ha tornat a recórrer algunes de les zones de Benissa que ja va inspeccionar recentment i que, de nou, no ha albirat cap incidència.

    D'aquesta manera, l'Ajuntament continua duent a terme una campanya informativa perquè els veïns i veïnes que passegen els seus animals de companyia per diferents zones rurals puguen extremar la precaució. La cartelleria s'ha situat en zones d'àmbit rural on s'han donat els casos d'enverinament en els últims anys, un modus operandi que ja es va originar en major mesura en 2012 i que en 2017 i 2018 s'ha tornat a repetir. Convé tornar a incidir en l'obligatorietat de portar sempre al gos lligat, recomanant l'ús de morrió o escurçant el seu radi d'acció amb la corretja.

    A més, contínua activat el dispositiu de seguretat a través del treball conjunt entre la Policia Local de Benissa i de la Guàrdia Civil, després d'establir una coordinació entre efectius de *Seprona d'Altea, *Seprona del Verger, la Companyia de la Guàrdia Civil de Calp i la Guàrdia Civil de Benissa, coordinats amb efectius de la Policia Local. El dispositiu es realitza per diferents zones del terme de Benissa, en certes hores i certs dies durant un temps indeterminat, a través de patrulles i accions informatives amb el veïnat. Segons fonts d'alguns dels citats cossos de seguretat, no s'ha detectat de moment cap cas d'enverinament mediambiental.

    Es recorda a la ciutadania que és fonamental qualsevol tipus de col·laboració ciutadana, cridant a qualsevol dels telèfons 062, 091 o 96 573 07 33 en cas de detectar qualsevol moviment estrany de vehicles o persones en zones rurals.

    Pujar