elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa utilitzarà només energia 100% renovable en els carrers i edificis públics

Benissa utilitzarà només energia 100% renovable en els carrers i edificis públics

  Benissa continua aplicant clàusules socials i mediambientals en matèria de contractació enfocades a la sostenibilitat i que cuiden l'entorn. L'últim pas serà que l'energia que il·luminarà tots els carrers, els edificis públics municipals i les resta d'infraestructures públiques serà 100% renovable.

  Així ho marca la primera licitació oberta de subministrament elèctric que es fa a Benissa en la seua història, ja que abans, s'adjudicava de manera directa. El subministrament elèctric dels edificis municipals i vies públiques és un contracte de més de 2.508.000 euros en els quatre anys d'adjudicació (2+2), el que el converteix en el més important per cost de tots els adjudicats en els últims anys.

  En ell, com a novetat, s'inclou una important clàusula mediambiental: la necessarietat de què l'energia subministrada fora 100% renovable, atenent criteris de sostenibilitat i de respecte mediambiental.

  Un fet que ara serà una realitat, ja que l'empresa adjudicatària així ho establirà en els pròxims 4 anys, termini d'aquesta contractació. "De nou, es tracta d'un contracte realitzat en obert, no contractat de forma directa com fins ara, el que genera majors oportunitats a les empreses interessades així com una major competitivitat en l'oferta", afirma Fernanado López Corsi, regidor de Contractació.

  Concretament, han participat tres empreses i des del departament tècnic corresponent ja avancen que amb aquest nou contracte Benissa estalviarà uns 10.000 euros anuals, (40.000 en els quatre anys de contracte). El plec també contempla que l'empresa adjudicatària realitzarà sense cost per al municipi la certificació energètica de totes les instal·lacions municipals, el que donarà informació valuosa per a millorar l'eficiència energètica de l'Ajuntament. Iberdrola, empresa que ha resultat adjudicatària, també realitzarà en Benissa accions de conscienciació i de formació per a promoure l'estalvi energètic en la nostra societat. Crida l'atenció que Gas Natural, empresa que va impugnar la clàusula per defendre possibles casos de pobresa energètica al veïnat del municipi, no s'ha presentat a la licitació.

  En aquesta mateixa línia de millora energètica i estalvi econòmic, l'Ajuntament de Benissa té previst invertir enguany més de 76.000 euros en millorar l'eficiència energètica dels polígons de Pla de Carrals i Bonaire substituint totes les lluminàries convencionals per LEDS d'alta eficiència.

  Pujar