elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa y la Subdelegació de Govern establiran un protocol davant casos d’enverinaments en el medi ambient

Benissa y la Subdelegació de Govern establiran un protocol davant casos d’enverinaments en el medi ambient
  MÉS FOTOS
  Benissa y la Subdelegació de Govern establiran un protocol davant casos d’enverinaments en el medi ambient - (foto 2)

  La Junta Local de Seguretat celebrada hui a Benissa ha reportat avanços respecte a la prevenció de casos d'enverinaments mediambientals a Benissa. La junta, presidida per Abel Cardona, Alcalde de Benissa, i Juan Antonio Cuadros, Secretari General de la Subdelegació de Govern de la Província d'Alacant, ha acordat l'aplicació d'accions preventives a partir de gener, després de la realització d'una altra Junta de Seguretat.

  Abel Cardona ha significat novament la seua preocupació davant els casos esdevinguts, sol·licitant "una major confiança" a l'hora de rebre informació de la investigació, conscients de la confidencialitat d'uns casos "complicats d'esclarir", a tenor dels fets, que ja van esdevenir en 2012 i 2017 en el terme municipal benisser, i dels quals també s'han conegut casos en altres pobles veïns. "Hem acordat establir un protocol de prevenció i actuació per a fer front a possibles casos futurs", ha avançat l'alcalde.

  Des de l'executiu de Benissa s'espera una major col·laboració per a fer front als enverinaments mediambientals, informant novament a la ciutadania sobre com actuar davant possibles casos, així com facilitar en la mesura que siga possible les tasques de recerca dels cossos de Seguretat de l'Estat. De fet, en la reunió han participat també l'Agència Valenciana de Seguretat, la Guàrdia Civil local i provincial, Policia Local i Protecció Civil, a més de l'assistència de la persona portaveu de cada grup polític de la corporació.

  Per part de la Subdelegació de Govern, el seu secretari general ha indicat que "tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional, la Policia Autonòmica i la pròpia Subdelegació anem a tractar de realitzar tots els esforços possibles perquè no es produïsquen aquestes situacions, i esclarir els qui puguen estar darrere. Per a açò, la principal mesura i la més immediata és que al gener es torne a realitzar una Junta de Seguretat Local, on s'establisquen mesures més concretes de prevenció, i un reforç per part de la Guàrdia Civil en la recerca".

  José Antonio Cuadros ha afegit que "la recerca sobre els enverinaments ara mateix està arxivada per falta de conèixer l'autoria, perquè de moment no s'ha pogut esclarir qui són les persones que han executat aquests fets. S'ha avançat en el modus operandi, en les circumstàncies en què s'han desenvolupat els enverinaments però s'està a l'espera que es torne a realitzar una acció per a avançar en la recerca".

  Per altra part, també s'ha celebrat una Taula de Coordinació de protocol sobre la violència de Gènere, on s'ha tractat la reactivació del protocol signat en 2014, coordinant els recursos humans i tècnics existents.

  Pujar