elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa celebra el Dia Mundial de l'Energia promovent les energies alternatives

Benissa celebra el Dia Mundial de l'Energia promovent les energies alternatives
  MÉS FOTOS
  Benissa celebra el Dia Mundial de l'Energia promovent les energies alternatives - (foto 2)

  L'Ajuntament de Benissa, a través de Creama Benissa, celebrarà el pròxim 14 de febrer el Dia Mundial de l'Energia. En aquesta jornada es pretén fomentar hàbits positius per a contribuir a la conservació del medi ambient, com per exemple l'ús racional de l'energia, disminuir en la mesura del possible l'ús d'energies no renovables i contaminants i introduir gradualment energies netes i alternatives que procedeixen de la naturalesa, com el sol i l'aigua, entre altres.

  Per a això, a Benissa es conscienciarà a la societat a través d'una xarrada en l'IES Josep Iborra, que tindrà lloc el mateix dijous 14 a les 12.00 h, amb la participació de Tallers Ginestar, empresa local que a més oferirà a l'alumnat present una demostració de com funcionen els vehicles elèctrics.

  A més, el dissabte 16 tindrà lloc en la Plaça Rei Jaume I (de 9.30 a 14.30 h) una exposició de vehicles i equipaments sostenibles, tals com maquinària agrícola o sistemes de calefacció. Aquesta iniciativa comptarà amb el suport de diverses empreses locals, com Agrícola Ivars, EcoPellet, Motos Benissa, Opel La Marina Motor i Talleres Ginestar, els qui explicaran alguns dels avantatges d'utilitzar energies alternatives.

  I és que des de la Unió Europea s'ha marcat com a objectiu que, l'any 2020, un 20% de l'energia usada siga renovable. En aquest sentit, el ple de Benissa va aprovar el mes de novembre passat la seua adhesió al nou pacte d'alcaldies pel clima i l'energia, amb la finalitat de reduir el 40% d'emissions de CO2 en 2030. Aquest compromís es va traslladar a l'Agència d'Energia Provincial i compta amb un pla d'acció a través d'un informe bianual amb el qual realitzar seguiment de les accions dutes a terme.

  "Des de l'Ajuntament de Benissa i també des del Creama Benissa, conscients del perill de l'excés d'emissions de CO2 i d'altres gasos contaminants amb tot el que això suposa i conscienciats com estem en la defensa de l'ecologia i del medi ambient en aquest planeta compartit, volem commemorar el dia mundial de l'energia", indica Xavi Tro, responsable de Creama a l'Ajuntament de Benissa. El regidor destaca que l'objectiu d'aquesta proposta es centra en "conscienciar a la població benissera, començant des dels més joves, sobre el necessari us racional i sostenible de l'energia i la lluita contra el canvi climàtic que, lamentablement, ha vingut per a quedar-se".

  Davant d'això, Tro assenyala que "tenim bones noticies, per exemple, les matriculacions de vehicles elèctrics i híbrids han pujat un 30% en gener d'enguany respecte al mateix mes del 2018, arribant a les 8.994 unitats front a les 6.914 de gener de l'any passat. Només en resta que agrair a les empreses benisseres que col·laboren en aquestes jornades que farem el dijous 14 de febrer a l'IES Josep Iborra per als nostres estudiants i el 16 a la Plaça Jaume I per a tots els públics".

  Pujar