elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa avança la campanya d'esbrosse i neteja de camins duplicant abans els torns de tractor i de brigades a peu

Benissa avança la campanya d'esbrosse i neteja de camins duplicant abans els torns de tractor i de brigades a peu
  MÉS FOTOS
  Benissa avança la campanya d'esbrosse i neteja de camins duplicant abans els torns de tractor i de brigades a peu - (foto 2)
  Benissa avança la campanya d'esbrosse i neteja de camins duplicant abans els torns de tractor i de brigades a peu - (foto 3)

  Benissa Impuls ha decidit avançar enguany el moment en què es reforcen i dupliquen els torns del tractor i de les brigades que van a peu per a dur a terme la campanya de condicionament dels camins de les zones rurals del municipi. Aquesta acció de reforç, iniciada al maig en el cas del tractor i a inicis de juny per a les brigades, suposa avançar la previsió dels treballs realitzats, podent intensificar algunes zones en cas de ser necessari.

  La campanya es realitza durant els mesos de maig, juny, juliol, agost i setembre, que és quan la vegetació té un desenvolupament més intens i vigorós. Igual que en altres anys, el calendari d'execució dels treballs s'acomodarà a la celebració d'esdeveniments festius de les partides rurals i tindrà a punt la zona de costa en els primers mesos de l'estiu. En total, s'esbrossaran més de 180 quilòmetres lineals, en uns treballs que es realitzen baix seguiment i control via GPS, on les brigades d'operaris de Benissa Impuls esbrossen les pistes, carreteres i camins de competència municipal mitjançant un tractor, i posteriorment les brigades a peu refinen aquests treballs, i igualment en les zones més estretes.

  Recentment s'ha realitzat el condicionament en la zona forestal d'Oltà, per a avançar-se al fet que les normes de preemergències per risc d'incendis impedisquen que es treballe en zones amb major massa forestal. I és que aquestes tasques es realitzen tenint en compte els estats de preemergència d'incendi, que a l'estiu són amb major periodicitat i no permeten treballs amb maquinària de cadenes, cas del tractor.

  En aquests moments s'està treballant en Canor i Bonaire, i la previsió és iniciar al més prompte possible altres zones forestals com Lleus i Pinos. El calendari d'intervencions contempla la realització de l'esbrosse d'altres àrees com Paratella, Trons, Bolufers, Llenes, Pedramala, Biasner, Quisi, Grumers, Cornetes, Bellita, Tros Vell, Serrallonga, Orxelles, Vinyent, Canelles, Pou Roig, Benimallunt, Berdica, Racó Carabou, Collao, Pensí, Osalba, Coet, Benimarraig, Benimarco, Les Albes i altres partides i zones rurals de Benissa.

  Tècnics de Benissa Impuls tornen a remarcar que els treballs s'estan realitzant de la mateixa manera encara que de forma més avançada que en anys anteriors, intensificat tasques i duplicant torns del tractor i d'efectius, assenyalant que no és recomanable realitzar la campanya d'esbrosse abans, doncs les herbes i altres tipus de vegetació tornen a créixer.

  Pujar