13 de juliol de 2020 13/7/20

Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter

Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter - (foto 2)

  L'Ajuntament de Benissa inicia una campanya de conscienciació cívica destinada a pal·liar el problema generat per l'abocament de tovalloletes higièniques al vàter. Aquesta campanya sorgeix després de detectar-se nombrosos punts en el municipi que pateixen embós en la xarxa general de clavegueram, com a conseqüència de l'abocament d'aquest tipus de residus, no degradables, al vàter d'habitatges del poble.

  El problema, ja detectat en moltes ciutats i pobles del nostre país, sorgeix com a conseqüència de la confusió generada amb aquest tipus de material que les usuàries i usuaris entenen que es desfan amb facilitat, en comptar amb l'etiqueta "biodegradable", però que es converteix en un problema per a les xarxes de clavegueram i, per extensió, per a les nostres platges i costes que veuen com aquests abocaments acaben arribant al fons marí.

  Aquest producte és un element molt utilitzat a nivell domèstic (wc, desmaquillants, higiene infantil, per a netejar la pols...), no obstant açò, es desconeix en gran manera que pot tardar fins a 100 anys a degradar-se i desaparèixer, per la qual cosa es converteix, en molts casos, en un enemic tan nociu com el plàstic, amés de suposar el consum d'importants recursos municipals per a la seua gestió i eliminació.

  La campanya de l'Ajuntament comptarà amb l'ús de diferents mitjans i canals i tractarà de posar de manifest aquest problema entre les seues veïnes i veïns. Xavi Tro, responsable de la regidoria de Cicle hídric, demana a "totes i tots la màxima col·laboració possible i l'ús responsable d'aquestos elements que perjudiquen d'una manera important l'estat de les nostres connexions soterrànies i influeixen d'una manera nefasta en el cicle artificial de l'aigua que acaba contaminant encara més la nostra mar en particular i el nostre planeta en general".

  Pujar