elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter

Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter
  MÉS FOTOS
  Benissa alerta del problema generat per l'abocament de tovalloletes al vàter - (foto 2)

  L'Ajuntament de Benissa inicia una campanya de conscienciació cívica destinada a pal·liar el problema generat per l'abocament de tovalloletes higièniques al vàter. Aquesta campanya sorgeix després de detectar-se nombrosos punts en el municipi que pateixen embós en la xarxa general de clavegueram, com a conseqüència de l'abocament d'aquest tipus de residus, no degradables, al vàter d'habitatges del poble.

  El problema, ja detectat en moltes ciutats i pobles del nostre país, sorgeix com a conseqüència de la confusió generada amb aquest tipus de material que les usuàries i usuaris entenen que es desfan amb facilitat, en comptar amb l'etiqueta "biodegradable", però que es converteix en un problema per a les xarxes de clavegueram i, per extensió, per a les nostres platges i costes que veuen com aquests abocaments acaben arribant al fons marí.

  Aquest producte és un element molt utilitzat a nivell domèstic (wc, desmaquillants, higiene infantil, per a netejar la pols...), no obstant açò, es desconeix en gran manera que pot tardar fins a 100 anys a degradar-se i desaparèixer, per la qual cosa es converteix, en molts casos, en un enemic tan nociu com el plàstic, amés de suposar el consum d'importants recursos municipals per a la seua gestió i eliminació.

  La campanya de l'Ajuntament comptarà amb l'ús de diferents mitjans i canals i tractarà de posar de manifest aquest problema entre les seues veïnes i veïns. Xavi Tro, responsable de la regidoria de Cicle hídric, demana a "totes i tots la màxima col·laboració possible i l'ús responsable d'aquestos elements que perjudiquen d'una manera important l'estat de les nostres connexions soterrànies i influeixen d'una manera nefasta en el cicle artificial de l'aigua que acaba contaminant encara més la nostra mar en particular i el nostre planeta en general".

  Pujar