elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benissa acull la constitució de l'Associació 'Ruta dels Riuraus'

Benissa acull la constitució de l'Associació 'Ruta dels Riuraus'
  MÉS FOTOS
  Benissa acull la constitució de l'Associació 'Ruta dels Riuraus' - (foto 2)

  La primera assemblea ordinària i constitutiva de l'Associació 'Ruta dels Riuraus' ha tingut lloc hui a Benissa, amb una important presència de representants dels pobles de La Marina Alta. Una assemblea amb molt de contingut i que ha avançat algunes novetats, com la incorporació d'un nou poble de La Safor, Ròtova, i la mancomunitat intermunicipal de la Rectoria.

  "Volem que la Ruta dels Riuraus abaste totes les comarques centrals, ara amb Ròtova, i ara cal involucrar més pobles", va explicar Javier Scotto, president de l'Associació, juntament amb Manuel Juan, secretari i altres representants dels 17 pobles que conformen la 'Ruta dels Riuraus': Benissa, Gata de Gorgos, Poble Nou de Benitaxell, Llíber, Xaló, Orba, El Verger, Dénia, Parcent, Jesús Pobre, La Xara, Ondara, Teulada-Moraira, Xàbia, Pedreguer i les noves incorporacions, Ròtova i la Rectoria.

  Manuel Juan, regidor de Cultura de Benissa, va voler agrair que l'associació triara Benissa com el lloc per a constituir aquesta inquieta associació, que ja està treballant per a incorporar més pobles (La Vila, Tàrbena, Calp o Murla ja han mostrat interés). Aquesta ruta s'ha adherit a una plataforma que fomenta el cicloturisme, entre altres accions que es contemplen amb el pla d'actuació de l'associació, tant en promoció cultural com turística en l'àmbit nacional i europeu.

  La Ruta també es centra en què l'escaldà reba la declaració com Bé d'Interés Cultural (BIC) Immaterial del Patrimoni Valencià, i també en l'àmbit arquitectònic.

  Pujar