29 de setembre de 2020 29/9/20

AVIVA Benissa reparteix cartells i fullets amb el vocabulari de la Festa de Moros i Cristians

AVIVA Benissa reparteix cartells i fullets amb el vocabulari de la Festa de Moros i Cristians - (foto 1)

    L'Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) a Benissa ha repartit entre les filades mores i cristianes uns cartells i uns fullets amb el vocabulari bàsic de la festa de Moros i Cristians que la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València va elaborar dins de la campanya 'Festes tot l'any', dedicada a les celebracions valencianes més populars.

    Aquesta campanya de promoció lingüística inclou un cartell de 50 x 70 amb el vocabulari essencial de la festa i un tríptic, de grandària DIN A4 amb el mateix lèxic i un text explicatiu sobre els orígens, els actes fonamentals (entrada o ambaixades), l'evolució i les variacions internacionals d'esta festa, per a ajudar a entendre'n el sentit històric i social. El disseny i il·lustracions del cartell i fullet són de Sira Mollà, estudiant de disseny gràfic i alumna de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València.
    El president de l'Associació de Moros i Cristians de Benissa, Ximo Nadal, ha estat qui ha arreplegat aquest material per distribuir-lo entre totes les filades i ha aprofitat per a anunciar-nos que en unes setmanes seran les Festes de Moros i Cristians, concretament del 28 de juny fins al 2 de juliol i per a convidar tot el poble a assistir als actes i celebrar-los amb ells.

    El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, ha remarcat que AVIVA BENISSA ha col·laborat amb la festa fent-se càrrec de la traducció del Llibre de Moros i Cristians, cosa que, juntament amb aquesta campanya, facilita els festers i la població en general, l'accés al lèxic propi de la Festa de Moros i Cristians.

    Pujar