Castellano

Sirenes i tritons celebren la seua Primera Trobada Nacional a Benidorm

Sirenes i tritons celebren la seua Primera Trobada Nacional a Benidorm
  • Aquest esdeveniment vol donar a conèixer aquesta pràctica esportiva de nade i promoure la conscienciació sobre l'estat de conservació de les mars

MÉS FOTOS
Sirenes i tritons celebren la seua Primera Trobada Nacional a Benidorm - (foto 2)
Sirenes i tritons celebren la seua Primera Trobada Nacional a Benidorm - (foto 3)
Sirenes i tritons celebren la seua Primera Trobada Nacional a Benidorm - (foto 4)

Més de 140 sirenes i tritons arribats de tota Espanya han participat aquest matí en la Primera Trobada Nacional de Sirenes i Tritons que ha tingut lloc en Aqua Natura Benidorm. Es tracta de la primera vegada que s'organitza un esdeveniment d'aquestes característiques a Espanya. Clubs esportius de natació i sirenes professionals de diversos punts del territori nacional s'han bolcat en el desenvolupament d'aquesta trobada.

L'esdeveniment ha sigut organitzat de manera conjunta per Victoria Gorena de Sirenes Spain i Aqua Natura Benidorm, i ha comptat amb la col·laboració especial de la sirena professional Verónica Conde, coneguda artísticament com Verónica Mermaid. La trobada s'ha dut a terme complint amb les mesures de seguretat i prevenció sanitàries, i ha sigut inclòs dins del llistat mundial de convencions de la revista estatunidenca Fins Magazine.

El desenvolupament d'aquest esdeveniment ha tingut com a objectiu fonamental donar a conèixer la pràctica esportiva de nade amb cues de sirenes i tritons entre la societat. Així mateix, s'ha cercat promoure la conscienciació sobre l'estat de conservació de les mars i sensibilitzar a la població sobre la necessitat de cuidar els ecosistemes marins, evitant la seua contaminació.

En la trobada han participat sirenes professionals com Mermaid Leucas, Irial Mermaid, Ombres de Jade, Quimera Mermaid, Mermaid Goldfish i el tritó Minven tru. També han acudit l'escola de Sirenes Glu València, el Club de Natació Sincronitzada de la Nucia, Quimera Coqueta i The blue cave. A més, Atlantic Mermaid Academy de Las Palmas de Gran Canaria ha realitzat des de la Platja de les Alcaravaneras una demostració de nade amb cues de sirena per a unir-se a l'esdeveniment de manera online.

En concret, hi ha hagut representació de diferents localitats de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Múrcia, Castella-la Manxa, Illes Balears, el Principat d'Astúries i Andalusia. El programa s'ha iniciat a les 11.00 hores amb la benvinguda als participants i el desenvolupament de tallers de maquillatge i tatuatges resistents a l'aigua per a sirenes. El programa ha continuat amb l'activitat de zumba aquàtica en la zona de piscines.

L'exhibició de sirenes de natació sincronitzada del Club La Nucia ha tingut lloc en la piscina central del parc aquàtic. A continuació, un grup de sirenes professionals ha arribat nadant amb les seues cues fins a la riba de la piscina per a unir-se a la resta de participants de la trobada i fer una foto grupal en la piscina central.

Activitats a la vesprada

A la vesprada, la sirena Verónica Mermaid protagonitzarà un contacontes infantil i es desenvoluparan diverses xarrades sobre la pràctica de nade amb cua de sirena com a esport. La programació continuarà amb tallers infantils sobre reciclatge per a evitar la contaminació dels oceans. La demostració de nade a càrrec de dues sirenes al costat dels lleons marins en l'aquari d'Aqua Natura Benidorm.

Com a oferta complementària, els visitants han pogut gaudir d'activitats d'aiguagim, la demostració divulgativa amb lleons marins o assistir a l'Escola de Sirenes i Tritons. Durant la trobada, s'ha realitzat un sorteig de cues de sirena i complements entre els participants que han sigut oferides per l'empresa Colorbaby d'Ibi, cues Kuaki Mermaid, Happy Tails Mermaid, Glu Sirenes i Splash Dreams.

Pujar