Castellano

Sanitat no descarta prendre mesures davant de l'explosió de contagis a Benidorm

Sanitat no descarta prendre mesures davant de l'explosió de contagis a Benidorm
  • Segons les dades de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, el 53% dels casos s'han produït a estrangers

La consellera de Sanitat i Salut Universal, Ana Barceló, ha avançat que la situació actual de Benidorm “l'estem observant amb preocupació, hi ha 286 caos per cada 100.000 habitants i el 53% dels casos s'han produït al grup de no nacionals, d'estrangers, per tant ens preocupa i farem un seguiment del que passi per adoptar mesures si calgués per al control dels contagis que presenta la ciutat”.

Barceló ha destacat que "la concentració més gran de casos és a Benidorm i per una situació molt concreta, i és que vénen a passar les seves vacances".

Aquestes declaracions arriben després que la Conselleria assenyalés a la ciutat en risc extrem per covid-19 davant l'augment de la seva incidència acumulada, en haver pujat a l'indicador de nous casos en 14 dies passant de 152 a 179 i havia diagnosticat 59 casos nous des del dimarts 19.

Tot i això, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha declarat que “la realitat que ofereix Benidorm en aquest moment d'incidència acumulada és molt distant de la que s'està publicant, segons les dades estadístiques de població, en aquests moments comptem a la ciutat amb una població de 180.000 habitants, tres vegades més de la població empadronada que és on es treu aquesta incidència acumulada”.

Per tant, segons aclareix el primer edil, “les xifres d'incidència a la ciutat estarien com les de qualsevol altre territori i no hi ha cap raó per generar inquietud, ni entre els turistes ni entre els residents, la seguretat és una prioritat per a nosaltres”.

Toni Pérez ha indicat que "seguim sol·licitant que l´autoritat sanitària valori i traslladi les dades tal com són amb el màxim aferrament a la realitat existent".

A més, ha assenyalat que “Benidorm es troba en una comarca on convivim més de 300.000 persones i el nostre lloc de referència és un únic hospital comarcal”. Pel que fa a la població internacional, ha informat que “a l'hora de la tornada té l'obligació de fer-se una prova PCR o test i per tant, amb un control més exhaustiu poden aflorar més positius, de manera que el que s'està posant a disposició de turistes i residents són les eines adequades perquè el diagnòstic sigui real”.

Pujar