Castellano

El PSOE proposa que Benidorm se sume a l’Any Estellés per la vinculació del poeta amb la ciutat

  • Laura Rubio critica que el PP utilitze el rodillo de la seua majoria per a menystindre i desvirtuar les propostes del Grup Socialista

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Sergi Castillo, ha proposat en el Ple municipal celebrat este matí, que l'Ajuntament de Benidorm se sume a les celebracions dels Cent d’Estellés, en les quals es commemora el centenari del naixement del poeta més important en llengua valenciana des d'Ausiàs March. “Hi ha una enorme vinculació d'Estellés amb la nostra ciutat, ja que el 1944 va guanyar un dels seus primers premis en els Jocs Florals que va organitzar la Parròquia de Sant Jaume, i posteriorment va tornar a la ciutat i la va tindre present en diferents poemaris”, ha explicat Castillo. El regidor ha recordat que el 1944 i amb vint anys, Estellés va vindre a recollir un premi i va estar uns dies al poble. El poeta es va enamorar ací d'una misteriosa jove local, a la qual li va dedicar uns versos, la qual cosa va marcar profundament la trajectòria d'este autor, com a explica el professor Pasqual Almiñana en un dels seus treballs més recents.

Castillo ha emplaçat l'Alcalde, Toni Pérez, que vehicule esta participació com considere convenient. “Més de 40 ajuntaments de tot signe polític, i també la Diputació de València, commemoraran esta efemèride. Nosaltres estem disposats a fer costat al Govern local perquè faça algun acte, si desitgen convocar-lo a través de la Junta de Portaveus, com a moció o dur-lo a terme directament des de la regidoria de Cultura”, ha finalitzat.

A esta proposta, realitzada en el torn de precs i preguntes del Ple, cal sumar altres qüestions que s'han plantejat per part del PSOE, i que han quedat sense respondre. En este sentit, Castillo ha recordat que, davant la paràlisi del Govern local i la manca de pressupostos, el Grup Socialista ha presentat 20 propostes perquè s'incloguen en els comptes de 2023, sense que haja obtingut cap resposta. “Esperem que no s'aplique el rodilloi se'ns convide a participar en els pressupostos, un document molt necessari per al futur de Benidorm”, ha acabat.

Reforce neurologia hospital comarcal

La regidora socialista que fiscalitza l'àrea de Sanitat, Laura Rubio, ha lamentat que el govern del Toni Pérez torne a utilitzar el rodillo de la seua majoria absoluta per a menystindre les propostes presentades pel PSOE, “esmenant i desvirtuant la totalitat dels punts sotmesos a votació”. “No pensàvem, molt ingenus nosaltres, que una moció com la que hem presentat en la que reclamàvem millorar el servici de neurologia de l'hospital comarcal acabara esmenada a la totalitat. Però així se les gasta el PP. Han tingut deu dies per a plantejar i negociar amb nosaltres la incorporació de canvis en la proposta però s'han esperat al Ple per a defensar al govern de Mazón”, ha afirmat.

Igualment, Rubio ha censurat que el debat de la moció haja derivat en crítiques al Govern d'Espanya i al president Pedro Sánchez, quan la responsabilitat és de la Conselleria de Sanitat, en un tema tan sensible i necessari com dotar a l'Hospital Comarcal de la Marina Baixa de recursos humans i tècnics per a atendre les necessitats de neurologia, amb un pla de xoc immediat que retallar les llistes d'espera, “que en estos moments és de díhuit mesos com a mínim per a la primera consulta”.

Pujar