Castellano

L'hospital de la Marina Baixa es queda sense pediatria per la falta de metges

L'hospital de la Marina Baixa es queda sense pediatria per la falta de metges
  • Denuncien que han de desplaçar-se 45 quilòmetres per a rebre atenció a l'hospital d'Alacant

Sense pediatria, així es troba l'hospital de la Marina Baixa, segons ha denunciat l'Associació de Malalties Rares de Benidorm i Comarca (Aerbeco).

Dels 11 pediatres disponibles, només queden 4 en aquest moment, la qual cosa ha provocat la suspensió del servei que donava assistència a 25.000 xiquets de la comarca alacantina. Des d'Aerbeco denuncien que ara han de desplaçar-se 45 quilòmetres de distància per a rebre atenció a l'hospital d'Alacant.

Des de la conselleria de Sanitat han confirmat aquesta realitat encara que “s'estaven cobrint buits amb pediatres d'altres departaments mentre tornen els que estan de baixa”.

Una explicació que rebutgen els treballadors, que lamenten que "no s'ha cobert cap buit en cap moment i han sigut els propis pediatres els que entre ells s'han vist forçats a cobrir aquests buits".

Des de la plantilla del centre s'ha explicat a elperiodic.com que "en l'últim any sol han convocat una vacant i ha vingut un únic metge amb interinitat". En qualsevol cas, coincideixen que "sembla que sí que estan intentant cercar pediatres d'altres departaments perquè vinguen però no ha vingut ningú encara".

Així, davant "la sordesa de la Gerència", Aerbeco ha contactat amb el Sindicat Mèdic, que ha posat en coneixement dels problemes que patia ja des de fa temps el Servei de Pediatria.

“Donada la gravetat de la situació, desconeixent completament quan es reprendran les consultes de Pediatria, i davant la falta d'informació per part de la gerència de l'hospital comarcal, com a associació AERBECO exigim una immediata solució a aquest greu problema”, ha assenyalat.

A més, han demanat la dimissió de la gerent, amb la qual Aerbeco porta 7 anys intentant contactar “i només ha sigut possible una trobada fa alguns anys”.

Si tens alguna informació, foto o vídeo interessant, pots posar-te en contacte amb ELPERIODIC.COM escrivint un missatge privat a través de les nostres xarxes socials en Facebook, Instagram i Twitter, escriure al correu hola@elperiodic.com o via Whatsapp a través del número 682 03 06 02.
Pujar