Castellano

Ingrés a la presó d'una parella especialitzada en robatoris amb força a comerços a Benidorm

Ingrés a la presó d'una parella especialitzada en robatoris amb força a comerços a Benidorm
  • Van robar en set establiments cèntrics de la ciutat en l'última setmana d'agost amb l'ajuda d'una antena inhibidora de freqüències i una clau especial d'extracció de barrets forts

MÉS FOTOS
Ingrés a la presó d'una parella especialitzada en robatoris amb força a comerços a Benidorm - (foto 2)

Agents del Grup III de Policia Judicial de la Comissaria Local de Benidorm en col·laboració amb les Unitats de Seguretat Ciutadana han detingut a un home i una dona per ser presumptes autors d'una onada de robatoris amb força que es va produir en l'última setmana del passat mes d'agost a la ciutat de Benidorm.

Els implicats, són especialistes en la modalitat delictiva dels robatoris amb força i el seu “modus operandi” era seleccionar comerços que manquen de reixats metàl·lics de protecció i així poder violentar els barrets forts de les portes d'entrada utilitzant una eina que extrau tot el mecanisme del pany. A més s'ajudaven d'una antena inhibidora de freqüències, molt sofisticada, que impedeix totes les comunicacions emeses a certa freqüència de tal forma que invalida el funcionament de certs aparells, com ara xarxes mòbils (telefonia), radars de velocitat, senyals gps o alarmes antirobatori.

En un dels comerços van arribar a sostraure més de mil sis-cents euros en monedes de col·lecció, concretament una edició especial de monedes d'un i dos euros de tots els països que conformen la Unió Europea i que no havien sigut posades en circulació.

Gràcies a la bona labor d'investigació realitzada per part dels membres del Grup III de Policia Judicial s'han obtingut evidències documentals i digitals que proven fefaentment l'autoria per part dels detinguts ja que van cometre set fets delictius contra el patrimoni i s'han retornat als seus legítims propietaris efectes recuperats com a tauletes informàtiques a més d'altres objectes de valor.

Els detinguts, una vegada van prestar declaració en Comissaria, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Benidorm el qual tenint en compte les proves obtingudes i els delictes comesos va decretar l'ingrés a la presó de manera immediata.

Pujar