Castellano

Estafa a una joieria de Benidorm en la qual va treballar un mes en piratejar el sistema informàtic des de la seua casa de l'Alfàs del Pi

Estafa a una joieria de Benidorm en la qual va treballar un mes en piratejar el sistema informàtic des de la seua casa de l'Alfàs del Pi
  • La Policia Nacional ha detingut a l'ex treballador que va rescindir el contracte de 'motu proprio' una vegada va tindre accés a tota la logística informàtica

Agents de la Policia Nacional pertanyents al Grup VI de Policia Judicial de Benidorm encarregats de les investigacions delictives a través de l'ús de les noves tecnologies així com la investigació i repressió dels delictes contra el patrimoni i l'orde socioeconòmic, han culminat una difícil investigació aconseguint la detenció d'un home al qual se l'acusen de delictes de descobriment i revelació de secrets a més d'un altre d'estafa informàtica.

Tot va començar el mes de gener passat de 2023 quan l'autor dels fets va iniciar una relació laboral en una coneguda empresa de joieria de la localitat de Benidorm. L'home va ser contractat per a gestionar les xarxes comercials “en línia” a més d'encarregar-se de tota la logística relacionada amb l'ús de la informàtica i les noves tecnologies firmant un contracte de confidencialitat a causa de la quantitat de dades que anava a conéixer de l'empresa.

La relació laboral tan sols va durar un mes atés que l'empleat va decidir de “motu proprio” rescindir el contracte. Als pocs dies, atés que era coneixedor de tota la logística informàtica de l'empresa, va accedir de manera remota als terminals de l'empresa des del seu domicili en Alfaz de Pi per a realitzar gestions de devolució de comandes i encàrrecs a altres proveïdors generant un perjuí econòmic a la joieria que ascendia a 2.000 euros en total.

Labor d'investigació de la Policia Nacional
Presentada la denúncia per part de l'empresària en Comissaria, el Grup VI de Policia Judicial va començar a investigar les factures aportades en la declaració i els dominis web en els quals s'havien realitzat els càrrecs econòmics. Sol·licitant les mesures judicials oportunes van aconseguir esbrinar les adreces IP des d'on s'havien realitzat els encàrrecs així com els accessos indeguts a les bases de dades de la joieria donant com a resultat el total esclariment dels fets i recaptant totes les proves digitals per al Jutjat.

Finalment, els agents van localitzar a l'autor dels fets, un home major d'edat i de nacionalitat espanyola, que va ser detingut per la presumpta comissió dels delictes de revelació de secrets i atac informàtic, sent traslladades totes les actuacions policials al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Benidorm.

Pujar