Castellano

Creix el brot familiar de Benidorm i afecta a l'entorn social

Creix el brot familiar de Benidorm i afecta a l'entorn social
  • La Conselleria confirma que el nombre de casos ha passat de quatre a huit aquestes últimes hores

El brot de coronavirus registrat la setmana passada en un nucli familiar a Benidorm a anat creixent i ha passat a ser ja de contacte social. Així ho confirmava la Conselleria de Sanitat aquest dimarts en un comunicat en el qual explicava que s'han contagiat quatre persones més per contacte social pel que el brot ascendeix a 8.

La notícia s'ha confirmat aquest dimarts, una jornada en la qual també hem conegut nous brots familiars a Xirivella, Guadassuar i Cullera i, a més, creixen els contagis en els brots de Peníscola i Gandia. En una sola jornada la Comunitat Valenciana ha registrat 79 casos.

Respecte a la resta de nous brots, el de Cullera es tracta d'un brot familiar de quatre persones; i el tercer brot s'ha registrat a Guadassuar, és familiar, i afecta a set persones de la mateixa família. Respecte als brots de coronavirus anteriors, s'han confirmat set casos nous a Gandia pel que el total ascendeix a 84.

Quant als brots en les discoteques de Peníscola i Santa Pola, a Peníscola s'han confirmat huit casos nous en el brot en el qual hi havia implicades persones de diverses províncies i són ja 28. A més, s'han realitzat ja 300 proves PCR i aquesta vesprada i demà continuarà el garbellat. Mentrestant, a Santa Pola s'han realitzat 450 proves PCR en el garbellat previst pel brot de la discoteca.

79 nous casos vinculats a aquests brots

Aquest dimarts s'han confirmat 79 casos nous per prova PCR des de l'última actualització, que situen la xifra total en 12.191 persones: 5 a Castelló (1.701 en total); 38 a la província d'Alacant (4.116 en total); i 36 a la província de València (6.369 en total). A més, s'han reassignat sengles casos a les províncies de València i Alacant. D'aquesta manera, en aquests moments queden actius 497 casos, la qual cosa suposa un 2,52% del total de positius.

La Conselleria de Sanitat ha informat també que la Comunitat Valenciana no ha registrat cap defunció per coronavirus en l'última jornada, per la qual cosa el total continua en 1.477 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 513 en la d'Alacant i 737 a la província de València.

Al mateix temps, cal sumar 49 noves altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.783 persones: 2.534 a Castelló, en 5.921 Alacant i 9.327 a València. A elles cal sumar un alta a una persona desplaçada.

Els hospitals valencians tenen, actualment, un total de 58 persones ingressades, una menys que en l'última actualització: la província de Castelló es manté amb 14, sense pacients en UCI; 12 a la província d'Alacant, d'ells 3 en l'UCI; i 32 a la província de València, 4 d'ells continuen en UCI.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ha sigut de 527.741, de les quals 397.449 han sigut a través de PCR i 130.292 a través de test ràpid.

Pujar