Castellano

Benidorm nega el risc extrem per covid i assenyala que actualment compten amb el triple de població

Benidorm nega el risc extrem per covid i assenyala que actualment compten amb el triple de població
  • Hosbec destaca que les dades de Benidorm no reflecteixen la situació real i creen distorsions que perjudiquen la imatge del destí

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha declarat que “la realitat que ofereix Benidorm en aquest moment d'incidència acumulada és molt distant de la que s'està publicant, segons les dades estadístiques de població, a hores d'ara comptem a la ciutat amb una població de 180.000 habitants, tres vegades més de la població empadronada que és on es treu aquesta incidència acumulada”.

Per tant, segons aclareix el primer edil, “les xifres d'incidència a la ciutat estarien com les de qualsevol altre territori i no hi ha cap raó per generar inquietud, ni entre els turistes ni entre els residents, la seguretat és una prioritat per a nosaltres”.

Toni Pérez ha indicat que "seguim sol·licitant que l´autoritat sanitària valori i traslladi les dades tal com són amb el màxim aferrament a la realitat existent".

A més, ha assenyalat que “Benidorm es trobes en una comarca on convivim més de 300.000 persones i el nostre lloc de referència és un únic hospital comarcal”. Pel que fa a la població internacional, ha informat que “a l'hora de la tornada té l'obligació de fer-se una prova PCR o test i per tant, amb un control més exhaustiu poden aflorar més positius, de manera que el que s'està posant a disposició de turistes i residents són les eines adequades perquè el diagnòstic sigui real”.

En les dades ofertes per Sanitat, Benidorm havia pujat també a l'indicador de nous casos en 14 dies passant de 152 a 179 i havia diagnosticat 59 casos nous des del dimarts 19.

Hosbec destaca que les dades de Benidorm no reflecteixen la situació real i creen distorsions que perjudiquen la imatge del destí

Des de la patronal assenyalen que els indicadors epidemiològics de Benidorm no reflecteixen la situació real i creen distorsions que perjudiquen la imatge del destí. Durant els darrers dies s'han publicat dades d'incidència acumulada de destinacions tan importants com Benidorm que necessiten ser matisades.

La incidència acumulada es calcula sobre una població cénsala de 65.000 habitants quan, segons les dades estadístiques de consum d'aigua i de generació de residus, la població real de Benidorm en aquestes dates se situa en 180.000 habitants. Amb aquesta ràtio de població, la incidència acumulada estaria per sota de 100 casos per cada 100.000 habitants, cosa que ajustaria més la situació real i s'allunyaria de qualsevol situació d'alarma.

A Benidorm hi ha dues circumstàncies addicionals: concentra els dos hospitals privats d'una comarca amb més de 300.00 persones que fan proves diagnòstiques i totes queden imputades al municipi. Benidorm a més té més de 50.000 turistes allotjats a hotels, apartaments i càmpings que canvien cada setmana per la rotació turística. Ambdós factors influeixen notablement en el nombre de positius en multiplicar-se les possibilitats segons aquesta rotació.

A més, el nombre de proves que es fan en aquesta ciutat és molt elevat precisament pel component turístic: hi ha molts turistes requereixen una prova diagnòstica negativa per poder volar de tornada al seu país, molts britànics fins fa pocs dies.

Des d'HOSBEC no comparteixen la imatge de 'risc extrem' que s'ha projectat i que no es correspon amb la realitat: les dades ens indiquen que ara mateix hi ha 8 hospitalitzats per Covid a planta a l'Hospital Comarcal que atén 300.000 habitants.

A més, des d'HOSBEC es gestiona l'Hospitality Tourism des del 15 de juliol passat i durant aquest període s'han comptabilitzat menys de 20 positius que han necessitat aïllament en hotels i allotjaments davant de 400.000 turistes diferents que s'han allotjat als nostres establiments.

Per això volen enviar un missatge de tranquil·litat i seguretat als turistes, operadors, agències de viatges i consumidors sobre la situació de la ciutat.

Pujar