elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d'Estiu de l'UJI abordarà les estratègies per a l'ocupació en el sector cultural

  • El curs «ODS 8 Cultura: estratègies per a l'ocupació en el sector cultural» tindrà lloc els dies 11 i 12 a Benicàssim

La proposta formativa estival de la Universitat Jaume I finalitzarà la setmana que ve amb el curs «ODS 8 Cultura: estratègies per a l'ocupació en el sector cultural», una iniciativa impulsada des del Vicerectorat de Cultura i que se celebrarà els dies 11 i 12 de juliol a Benicàssim. El fòrum compta amb el suport del programa «Cultura per a la recuperació» de la Generalitat Valenciana i està concebut com un espai de formació especialitzada. Així, reunirà destacats especialistes en patrocini i mecenatge empresarial, fons europeus i aliances publicoprivades, que amb les seues aportacions permetran observar amb major precisió quin és i quin ha de ser l'enfocament dels  projectes culturals en el moment actual i durant els pròxims anys.

Entre ells destaca l'eurodiputat Marcos Ros, que ha actuat com a impulsor de la Nova Bauhaus Europea (NEB), i que és membre de la Comissió de Cultura del Parlament Europeu. La NEB constitueix una política transversal cap a la qual es dirigeix l'acció comunitària al més alt nivell i busca noves formes d'habitar a Europa, com la sostenibilitat, la bellesa o la inclusió. Una altra de les intervencions a ressaltar és la de Francesc Pla, gerent del programa de la Convenció de Faro i membre de la divisió de Cultura i Patrimoni Cultural del Consell d'Europa, que realitzarà una ponència sobre patrimoni, ciutadania i desenvolupament des del punt de vista de la Convenció de Faro.

A més, la dimensió europea del curs també es troba en la taula redona que tractarà programes com Europa Creativa, CERV, o els projectes Interreg i en la qual participaran Augusto Paramio i Silvia Rodríguez, del Ministeri de Cultura i Esport, juntament amb Francesc Pla, que abordaran una temàtica d'especial interès per a la sostenibilitat dels projectes. També dins de l'àmbit europeu participaran Francisco Paiva, director executiu de la candidatura de Covilha a la xarxa de ciutats creatives de la Unesco, i Violeta Derkovic, de la Associació Almasani de Sèrbia, la qual pertany a la xarxa de la Convenció de Faro.

Una altra part fonamental del curs la componen les aliances entre el sector públic i el sector privat en matèria de cultura. En aquest àmbit, el curs de la Universitat d'Estiu de l’UJI comptarà amb la presència d'experts com Juana Escudero, subdirectora d'Educació, Cultura i Esport a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; Enric Martínez-Castignani, de Cultura y Alianzas, o Abel Guarinós, director general de l'Institut Valencià de Cultura. Els representants de programes de mecenatge empresarial com la Fundació Banco Santander (Emplea-Cultura), la Fundació Mapfre, la Fundació La Caixa o NYS Polígon Arts debatran en una de les taules redones que proposa el curs d'estiu sobre el treball en el sector cultural.

El marc teoricopràctic es tanca amb la participació d'Alfons Martinell, director honorari de la Càtedra Unesco de Polítiques Culturals; Lluís Bonet, professor d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, i Raúl Abeledo, director acadèmic de l’Observatori Cultural de la Universitat de València.

El curs es pot seguir tant en modalitat presencial com en línia amb inscripció prèvia. La informació es pot trobar a https://www.uji.es/cultura/base/uestiu22/cursos/ods-cultura-ocupacio/.

Pujar