elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE denuncia que Susana Marqués “minvarà la salut financera de les famílies de Benicàssim”

El PSPV-PSOE denuncia que Susana Marqués “minvarà la salut financera de les famílies de Benicàssim”
  • La portaveu Paloma Pascual afirma que aquesta pujada arriba "en el pitjor moment" i demana a l'alcaldessa que ho reconsidere en tindre previst crear una nova taxa de fem que alliberarà més recursos per a l'Ajuntament

El Grup Municipal Socialista de Benicàssim denuncia la intenció de l'alcaldessa del PP, Susana Marqués, d'imposar una pujada del 7% en l'IBI "a totes les famílies en un moment econòmic summament delicat". Es tracta d'una mesura "fora de lloc", explica la portaveu Paloma Pasqual, que arriba en un context de preus disparats a causa de la inflació generada per la guerra d'Ucraïna "i que afecta directament les butxaques dels i les benicassudes". Està previst que Marqués presente aquesta actualització impositiva a les comissions informatives del dimarts.

Pascual revela que aquesta pujada d'impostos, que puja el gravamen de l'actual 0,58 al 0,62, es traduirà en una recaptació addicional de dos milions d'euros per a l'Ajuntament. La regidora socialista subratlla que aquest "colp" a les economies familiars contradiu les promeses electorals de l'alcaldessa, qui no va mencionar cap pujada d'impostos durant la campanya del 28M. "Lamentem que la senyora Marqués haja ocultat les seues veritables intencions durant la campanya i que ara, mentre es refugia a Madrid com a senadora, pretenga imposar una mesura que impactarà negativament en l'economia local". "Exigim que done la cara i assumisca la responsabilitat de les seues decisions, ja que ha mentit els seus veïns i veïnes".

Paloma Pascual destaca que aquesta pujada d'impostos s'afegeix a altres aprovades en els primers mesos de la legislatura, com l'augment de la taxa del cementeri. El PSPV-PSOE de Benicàssim acusa la primera edil "de governar a curt termini" i que no haja considerat que quan cree la taxa de fem eximirà l'Ajuntament d'aquesta càrrega que, aleshores, passarà als ciutadans i ciutadanes. D'aquesta manera, "la nostra gent s'enfrontarà a una autèntica cornada fiscal en vore's afectats per increments en dues vies diferents".

El PSPV de Benicàssim apel·la a l'alcaldessa que no faça valdre la seua majoria absoluta per a aprovar aquesta mesura i que s’assegue amb l'oposició per a buscar altres vies que generen ingressos i que no minven la difícil situació econòmica que travessen les famílies. "Exigim una gestió responsable i coherent que prioritze el benestar i les economies de les famílies de Benicàssim".

Pujar