elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV de Benicàssim s'oposa a la pujada “inoportuna” d'un 15% en l'IBI decretada per Marqués “en el pitjor moment per a les famílies”

El PSPV de Benicàssim s'oposa a la pujada “inoportuna” d'un 15% en l'IBI decretada per Marqués “en el pitjor moment per a les famílies”
  • La portaveu Paloma Pascual reprotxa a l'alcaldessa que s'amague al Senat per a aplicar aquest increment “que afecta a tots per igual” mentre es converteix en la política millor pagada de la província

El PSPV de Benicàssim ha mostrat aquest dijous al Ple municipal el seu “enèrgic” rebuig davant la decisió de l'alcaldessa del PP, Susana Marqués, d'incrementar l'Impost de Béns immobles (IBI) en huit punts, un 15% més. La portaveu socialista, Paloma Pascual, ha assenyalat que esta mesura és “inoportuna” i acusa Marqués d'imposar aquest augment impositiu mentre es refugia al Senat “com la política millor pagada de la província”.

Pascual sosté que no és el moment adequat per a augmentar la càrrega tributària sobre les butxaques dels contribuents benicassuts “que encara pateixen l'increment de preus generat per la inflació a causa de la guerra d'Ucraïna”. La regidora socialista argumenta, a més, que esta pujada és “injusta, ja que afecta per igual a totes les rendes i tindrà un impacte directe negatiu en persones majors i en situacions de vulnerabilitat”. “És el pitjor moment per a les famílies”, afirma.

En la seua intervenció, Paloma Pascual ha denunciat la falta de planificació pressupostària per part del Partit Popular de Susana Marqués. “Des de l'any 2021 ha anat prorrogant els seus comptes any rere any i, ara, amb majoria absoluta, s'ha vist amb el poder per a imposar pujades d'impostos que va ocultar deliberadament durant la campanya del 28M.

Paloma Pascual ha apel·lat a l'alcaldessa popular que reflexione i considere, ja que la pujada és inevitable en passar el PP el seu rodet, alternatives perquè l'impacte de l'increment no ofegue del tot les economies familiars. Per això, proposa la reducció de la despesa política i que es replantege les polítiques d'adquisició d'immobles sense plans d'ús.

Exigeix mesures d'alleujament fiscal

La portaveu socialista exigeix a l'equip de govern local la implementació de mesures d'alleujament fiscal, com ara bonificacions i reduccions dirigides a famílies amb baixos ingressos, persones majors i nuclis monoparentals, entre d'altres. “El PP de la rebaixa d'impostos hauria de replantejar-se esta pujada i explorar vies alternatives que no perjudiquen les butxaques dels ciutadans”.

Pujar