elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Premis Acoserbe reconeixen la trajectòria de tres comerços serveis de Benicàssim

Els Premis Acoserbe reconeixen la trajectòria de tres comerços serveis de Benicàssim
  • Immobiliària Carmona, Carnisseria Llanos i Fleca José María són els tres negocis familiars guardonats

Benicàssim dinamitzarà el comerç local amb una sèrie d'accions promocionals durant la campanya de Nadal i, abans d'això, Acoserbe ha fet lliurament dels seus premis. Uns guardons amb els quals, com indiquen des de l'associació, han volgut rendir un especial homenatge a comerços i serveis que han apostat per continuar amb el negoci familiar dotant-lo d'aires renovats i permetent així adaptar-se a la nova època digital i als nous hàbits de consum. Així, Acoserbe ha fet lliurament del guardó a Immobiliària Carmona, Carnisseria Llanos  i Fleca José María.

Com ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, aquests premis “posen en valor el treball i reconeixen l'esforç, la dedicació i la trajectòria de veïnes i veïns de Benicàssim que, al llarg d'aquests anys, s'han dedicat en cos i ànima a oferir no sols productes i servei de qualitat, sinó una atenció personalitzada, amable i familiar a tots els seus clients. Hui, ens sentim orgullosos de tots ells perquè contribueixen a posar l'ànima a la ciutat”.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de regidora de Desenvolupament Local i Comerç, Vanessa Batalla, en un acte en el qual també es va posar en valor la iniciativa emprenedora amb una nova trobada de Talent Local Benicàssim que va acollir el tancament del programa d'acompanyament a emprenedors Benicàssim Activa; “un acte on vam reconéixer el talent, la innovació i la creativitat de sis veïnes que amb les seues idees engrandeixen el teixit empresarial i emprenedor del municipi”, ha afegit Vanessa *Batalla . En la present edició les seleccionades van ser Irene Cortés, Balma Pesudo, Paula Val, Lydia Martín, Glòria Badia i Júlia Esteve que conformen Bonavista Taller, i Rocío Matamoros.

Quant a les tres empreses guardonades per part d’Acoserbe, destacar que Immobiliària Carmona és una empresa familiar els orígens de la qual es remunten a quan el seu avi va obrir una agència d'assegurances en el centre de Castelló i va ser el seu pare Carlos Carmona Claramonte, qui amb 18 anys es va haver de fer càrrec del negoci familiar i, com a bon emprenedor, va ampliar l'activitat a Immobiliària i va obrir oficina a Benicàssim l'any 1975. Actualment, Cristina i Carlos han continuat amb el negoci adaptant-se als nous temps però sense perdre el llegat i els valors de l'empresa.

Carnisseria Llanos es va fundar en 1986 quan la seua filla Paula tenia 3 anys. És un negoci familiar dedicat a la venda tant de carns com de formatges i embotits artesanals. La jubilació de la seua mare ja és pròxima i Paula seguirà al capdavant del negoci. Aquesta nova generació vol adaptar-se a l'evolució del sector en el qual els clients busquen productes més elaborats i carns més gurmet. És ací on volen treballar a fons per a poder oferir sempre el millor sense oblidar-se de l'essència de la carnisseria.

La Fleca José María és un forn tradicional que porta més d'un segle elaborant pa i brioixeria típica de poble. Les millors receptes i consells s'han anat transmetent de generació en generació per a continuar elaborant el pa i les pastes de la manera més artesanal. Al capdavant d'ella està José Casañ, qui encapçala la quarta generació d'una família de forners de Benicàssim. Després de més de 100 anys des de la seua fundació, la Fleca José María continua sent un referent i amb el pas del temps, ha sabut reinventar-se i s'ha adaptat als canvis que s'han incorporat al món de la fleca i la pastisseria.

Pujar